Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Video: Atmospheric - ”Smile without a reason”

Video: Atmospheric - ”Smile without a reason” Riječki glazbeni projekt Atmospheric kojeg čine Lado Bartoniček, Martina Majerle i Marko Sedlak, predstavljaju novu pjesmu ’Smile without a reason’ odnosno njezinu talijansku inačicu ’Non ti lascero mai’. (Foto: A. Bartoniček) Autor pjesme je Lado Bartoniček koji je ujedno producent, a izvodi ju zajedno s Martinom Majerle.

Singl je nastao sasvim slučajno dok je Lado pripremao pjesmu na talijanskom jeziku za jedan glazbeni festival. ”Greškom” je ubacio jedan od ritmova u radni projekt pjesme i sve je krenulo u drugom smjeru, prema novom singlu Atmospherica.

Pjesma je na engleskom jeziku, a tekst potpisuje Lado koji ga je napisao još za vrijeme svojih srednjoškolskih dana. U međuvremenu su postojali pokušaji da se napravi i „naška“ verzija, jednostavno nije nikako bio pravi ’feel’ tako da je ostao engleski. Iako se hrvatska verzija nije nikad realizirala, postoji odlična verzija na talijanskom jeziku pod nazivom ’Non ti lascero mai’ pa nije lako odlučiti koja je bolja...

Pjesma nije tipična za Atmospheric te se podosta razlikuje zvukom od dosadašnjih pjesama benda, svojim ritmom i energijom podsjeća na neka druga vremena mnogima bliska i voljena u glazbenom smislu. Lado nas suvereno vokalom vodi kroz pjesmu dok se glava sa slušalicama miče u ritmu, a stolica škripi...Za ’Smile without a reason’ snimljen je i video spot u režiji Lade Bartoničeka, koji je zajedno s Anom Bartoniček bio u ulozi snimatelja. Slobodno možemo reći da ova pjesma(e) otvara novu glazbenu priču i da Atmospheric s Dallasom ulazi u novo poglavlje nakon posljednjeg albuma ’4’ iz 2016. godine (kojem su prethodili ’Ono sve’ 2005. | ’Bubbles’ 2010. | ’Pričaj mi’ 2012. Lado ima i tri samostalna i albuma ’Vrtlog dana’ 2007., ’InstrumentaLove’ 2014. te ’Do tebe’ 2018.

Atmospheric postoji od 2002. godine i otad dočarava lepršavi zvuk ambijentalnog elektro-popa. Stihove, glazbu i aranžmane takvog izričaja potpisuje riječi glazbenik i kantautor Lado Bartoniček, ujedno multiinstrumentalist i vokal. Lado je radio na raznim glazbenim projektima stvarajući autorsku ambijentalnu glazbu za kazalište, interaktivne CD projekte za Prirodoslovni muzej u Rijeci, a kritika je zvuk njegovog projekta ’Atmospheric’ ocijenila kao novi zvuk hrvatske glazbene scene.

Dobitnik je nagrade Porin 2007. godine za najbolji album urbane glazbe ’Androida remixed’ riječkih Putokaza, realizirao koautorsku suradnju s Arsenom Dedićem (Ne daj se, Ines i Sve što znaš o meni), Darkom Rundekom (Uspomena) i Liviom Morozinom (Nina), također i mnoge druge projekte.

Objavljeno 08.11.2018.

Vremeplov

Kažu da živim brzim životom. Možda mi se samo sviđa brz način života. Ne bih ga se odrekao za ništa na svijetu. Neće trajati zauvijek, ali uspomene hoće.
Dennis Wilson (The Beach Boys)