Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Video: Bernays Propaganda u Rijeci!

Video: Bernays Propaganda u Rijeci!Distune vam predstavlja koncert skupine Bernays Propaganda (Makedonija) i XAXAXA (Makedonija) u riječkom klubu Place u utorak, 13.09.2011.

Bernays Propaganda
Ironično su se nazvali prema jednoj od najutjecajnijih osoba u Americi u 20-tom stoljeću, Edwardu L. Bernaysu, ocu PR-a, koji bi se okretao u grobu da čuje njihove oštre stihove kojima protestiraju protiv posljedica njegovog djelovanja.

Ples i politika. Glazba i stav. Zabava i borba. Zajedništvo i individualizam; Bernays Propaganda slavi postulate i karakteristike koje su mnogi post punk i new wave bendovi zaboravili. Uvijek s najboljim namjerama i pozitivnim društvenim angažmanom, oni se trude održati ideje i stavove bendova kao što su: Gang of Four, The Slits, Fugazi, Submission Hold, !!!, The Gossip, LCD Soundsystem...

Njihov plesni punk ne pokušava uteći stvarnosti, ali isto tako odbija prihvatiti status quo.
Ova zanimljiva skupina glazbenika su: gitarist Vasko Atanasoski, bubnjar Dzano Kuc, basist Nenad Trifunovski i pjevačica Kristina Gorovska.

Albumi:
Happiness Machines (2009.)
My Personal Holiday (2010.)
XAXAXA
Xaxaxa iliti Hahaha su trojac iz Bernays Propagande bez vokalistice Kristine, te su kao frakcijski nastavak matičnog benda odlučili da se u dokolici pozabave estetikom post-hardcore punka kroz relevantan utjecaj bendova Fugazi, Hüsker Dü, Dag Nasty ili Rites of Spring.

Vokale je preuzeo gitarist Vasko, tekstovi su na makedonskom, te su kao što se i moglo očekivati posve angažirani kroz straight-edge prizmu koja za sobom povlači mnogo humanosti, kompleksnih filozofskih prizmi svjetonazora i ponekad pretjerane poniznosti i odricanja od raznoraznih užitaka.

U ideološku etiku ovdje ne treba suviše ulaziti jerbo je sve jasno ko dan budući da sve frca sa pozitivizmom i uglavnom optimističkim stavovima da se sa ’malo’ može učiniti ’mnogo’.
“Mrdni dva-tri čekori so svojte tango partneri; I donesi promeni so kolkovi i nasmevki; Stisni go toj do tebe i samo vodi go; I igrajte, igrajte najdobro što možete’.
ulaz:30/40kn
početak 22h

Napomena:ulaznice po cijeni od 30,00kn mogu se nabaviti isključivo rezervacijom na e-mail:
distune.promotion@gmail.com na dan koncerta ulaznica iznosi 40,00kn


Objavljeno 22.08.2011.

Vremeplov

Moje ime nije neka velika fora. Nema nikakvo značenje. Pokušavao sam dugo otarasiti se tereta mita o Bob Dylanu.Bob Dylan