Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Video: Češki filmovi u Art-kinu

Video: Češki filmovi u Art-kinuU listopadu u Art-kino Croatia stižu ‘dobri stari’ suvremeni češki filmovi. Već tradicionalan i omiljen u riječke publike, Tjedan suvremenog češkog filma u Art-kinu Croatia održava se od 12. do 18. listopada, a prikazat će se šest recentnih čeških filmskih naslova.

Među njima je i Kuky se vraća, prilagođen dječjem uzrastu, s čak četiri Češka lava 2011., uz još tri nominacije. Kod publike i kritike izvrsno su prošli i Okovi Radima Špačeka s šest ’lavovskih’ nagrada među kojima i nagrada za najbolji film u 2011. godini.

Osobna iskaznica Ondreja Trojana gorka komedija o odrastanju četvorice tinejdžera u okupiranoj Čehoslovačkoj. Film je snimljen u strukturi dnevničkog pripovijedanja što nam omogućava praćenje važnih događanja glavnog junaka između njegove 14. i 19. godine. Osobna iskaznica nominiran je u čak šest kategorija za nagradu Češkog lava 2011. godine.

Trailer


Kod mene dobro, sofisticirana češka poetska komedija, prati doživljaje šest dugogodišnjih prijatelja čiju svakodnevicu poremete prevaranti iz susjedstva čijom žrtvom postaje jedan od njih samih. Ekipa preuzima pravdu u svoje ruke susrećući se na putu s raznoraznim osebujnim ličnostima.

TrailerKuky se vraća, naslov prilagođen i dječjem uzrastu, poetično je ostvarenje potvrđenog oskarovskog tima oca Zdeněka i sina Jana Sveráka (Kolja). Kuky, moderna kombinacija igranog i animiranog, svoje adute polaže u duhovitim dijalozima i akcijskim scenama podjednako zanimljivih i mladima i odraslima. Kuky je nagrađen s četiri Češka lava.

TrailerNa redu je i jedna drama, riječ je o Mamas & Papas, filmu Alice Nellis dobitnice oko dvadesetak nagrada za svoja filmska ostvarenja. Kako i sam naslov da naslutiti, riječ je o roditeljstvu, odnosno o različitim pričama majki i očeva te situacijama s kojima se suočavaju u modernom društvu. Film je dobitnik nagrade Češkog lava za najbolju glumicu (Zuzana Bydzovská).

Trailer


Okovi, psihološki triler, prati agenta tajne policije za vrijeme komunisitčke Čehoslovačke kojeg progoni unutarnji nemir koji se manifestira u neartikuliranom bijesu i očaju. Film je nagrađen s šest nagrada Češki lav, među kojima i za najbolju režiju te najboljeg glumca.

Trailer


Posljednji film Tjedna, Preživjeti svoj život (teorija i praksa), najnoviji je uradak poznatog i nerijetko nagrađivanog autora Jana Švankmajera. Preživjeti svoj život kombinacija je igranog filma i animacije fotografijom koja glavnom liku omogućava dvostruki život, onaj u stvarnost, ali i onaj u snovima.

Trailer

Objavljeno 12.10.2011.

Vremeplov

Pjevanje je bijeg. To je drugi svijet. Nisam više na zemlji…
Edith Piaf