Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Video: Chrysta Bell, muza Davida Lyncha u Rijeci!

Video: Chrysta Bell, muza Davida Lyncha u Rijeci!Prvog dana jeseni očekuje nas jedinstveni glazbeni doživljaj; u Rijeku po prvi puta dolazi Chrysta Bell, pjevačica, autorica, zabavljačica, model i muza slavnog redtelja Davida Lyncha.

Chrysta iza sebe ima dugogodišnje glazbeno iskustvo, surađivala je s imenima poput Willie Nelsona, Briana Setzera i Donovana, a zajedno sa multimedijalnim umjetnikom i glazbenikom Dutch Rallom osnovala je elektro dream pop projekt ’’Black Book Angel’’. Ipak, upravo se s Davidom Lynchom dogodio glazbeni klik koji je definirao Chrystin umjetnički identitet te ju približio široj publici.

Bell je još 2006. snimila pjesmu ’’Polish Poem’’ za soundtrack Lynchevog filma ’’Inland Empire’’, a 2011. godine izišao je i dugoočekivani album ’’This Train’’, kojeg je sam Lynch producirao i za kojeg je napisao pjesme.

Kombinacijom Lyncheve estetike i Chrystinog melankoličnog vokala album je istovremeno senzualan i erotičan, tugaljiv i meditavivan, a intiman ton kojim je glazba obojena rezultat je desetogodišnje suradnje i prijateljstva između ovo dvoje umjetnika.

Njihov odnos se produbljuje i rezultira dugoočekivanim albumom „This Train“ kojeg je Lynch producirao, te napisao svih 11 pjesama. Album svojim laganim i hipnotičkim ritmom, te Chrystinim snenim i nezemaljskim vokalom nepogrešivo uvodi u ludi svijet Davida Lyncha.
Spotove za pjesme „This Train“ i „Real Love“ režirao je i montirao Dutch Rall koji je, koristeći mnogobrojna pretapanja i ritmička ponavljanja elemenata dodatno osnažio Lynchovu fantastičnu glazbenu viziju.

Chrysta Bell izgleda kao san i pjeva kao san. I taj san se ostvaruje” izjavio je David Lynch kojem je pjevačica očito velika inspiracija. Chyrsta svojim izgledom neodoljivo nalikuje Lauri Harring u “Mulholland Driveu”, a svojim nastupom i kretnjama podsjeća na Audrey iz Twin Peaksa, pa se čini kao utjelovljenje Lynchovog sna.

Chrysta je inače poznata po zanimljivim live nastupima u kojima glazbu kombinira sa dinamičnim vizualnim efektima, oni više nalikuju osmišljenom umjetničkom performansu nego koncertu, nisu izlazak, nego doživljaj.

Upravo taj, jedinstveni doživljaj očekuje nas na brodu Marina u ponedjeljak, 23.09.

Informacije o cijenama karata i prodajnim mjestima uskoro.

Objavljeno 01.08.2013.

Vremeplov

To je laž da se ratovi vode u ime boga. Možda tako izgleda, ali uvijek iza toga stoje interesi otđjeni od ljudi. Politika velikih sila ili nešto slicno.


John Mclaughlin