Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Video: Damir Urban i Siddharta snimili video ’’Strele v maju’’

Video: Damir Urban i Siddharta snimili video ’’Strele v maju’’Pjevač Siddharte Tomi M. i Damir Urban u “Strelama v maju” pričaju isti jezik pod istim nebom...

Slovenska industrial grupa Siddharta i jedan od najvećih hrvatskih glazbenika današnjice Damir Urban, snimili su zajednički single ‘Strele v maju’.

Single se nalazi na Siddhartinom albumu ‘Ultra’ koji će za hrvatsku publiku objaviti Dancing Bear records u petak 26.02. Video spot Strele v maju režirao je Matej Grginič.

Siddharta je prošlu godinu zaokružila s impresivnih dva desetljeća rada i s bogatim te značajnim prisutstvom na sceni. Veliku obljetnicu proslavili su s dva albuma, ‘Infra’ I ‘Ultra’.

‘Infra’, prvi od dva slavljenička albuma objavljen je u ljeto 2015. godine za slovensku etiketu Nikka, dok je to u Hrvatskoj učinio Dancing Bear Records. S albuma je tada skinut singl “Ledena” koji je još jednom potvrdio Siddhartin status velikih.Kako se slavlje nastavilo, Siddharta je u studenom 2015. objavila nastavak priče tj. drugi album naslovljen “Ultra” koji će napokon biti objavljen i u Hrvatskoj, i to 26. veljače kada će biti pušten u prodaju u Dancing Bear CD shopovima.

Album “Ultra” donosi 10 pjesama, i upravo je s njega skinut singl “Strele v maju” (feat. Urban). U tom singlu lako ćete prepoznati Urbanov snažan vokal koji ga je uz sličnu percepciju svijeta, doba i aktualnih događanja i spojio sa Siddhartom.

Pjevač Siddharte Tomi M. i Damir Urban u “Strelama v maju” pričaju isti jezik pod istim nebom.

Albume “Infra” i “Ultra” su članovi benda snimili u Studiu 13, vlastitom studiju u Ljubljani, a nakon 16 godina producentske palice se opet prihvatio Dejan Radičević.

Povodom 20. rođendana, bend je u ponedjeljak 15.02. održao cjelovečernji live koncert na RTV Slovenija.

Koncertnu promociju albuma ‘Infra’ I ‘Ultra’ Siddharta će održati 24. ožujka u Tvornici Kulture. Ulaznice su puštene u prodaju po cijeni od 55 kn.

Na dan koncerta cijena će iznositi 70 kn. Kupiti se mogu u Tvornici Kulture te u sustavu Eventim.hrObjavljeno 03.03.2016.

Vremeplov

Gotovo svaka vrsta popularne glazbe ima svoj etički, a ne samo estetski sklop, jer tekstovi pjesama, pojavnost izvođača, njihov svjetonazor, statusni simboli, mjesta na koja izlaze i moralni kodeks često su jednako bitni koliko i sama glazba.
Aleksandar Dragaš, novinar i rock kritičar