Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Video: Diskurz - “Riff”

Video: Diskurz - “Riff”Riječki bend Diskurz nastavlja sa promocijom novog, trećeg studijskog, albuma te su upravo objavili spot za novi singl “Riff”.

Hvaljeni album objavljen je u ožujku za Dallas Records i već je sada uvršten među najbolje rock albume ove godine.

”Puls” je album koji ove godine neće imati konkurenciju, a ne bi je imao niti da su svi (stari) rockeri ovih prostora umjesto lani izdali svoje albume ove godine.”
(Anastazija Vržina)

“Trećim albumom “Puls” je potvrđena i autorska zrelost i temeljne odlike prvijenca: energija i stav. “Puls” je potvrdio potencijal Diskurza ali, još i više, širom otvorio vrata budućem transžanrovskom iskazu s jakom notom autorske posebnosti tako tipičnom za riječku alter-rock scenu.”
(Zlatko Gall)

U nekim okvirima londonske, mančesterske, kanadske, njujorške ili L.A. scene, Diskurz bi u ovome trenutku bila gradska supergrupa popraćena naslovnicama NME-a ili The Rolling Stonea. “Puls” je evidentna žila kucavica današnje Hrvatske u 21. stoljeću nakon ulaska u EU.”
(Vladimir Horvat Horvi)

Masivan i težak, ali i optimističan – tako bi se dalo opisati “Puls”. Mrak je ovdje tek tanka opna, koja brzo popusti pod naletom buke i tog bijesnog optimizma. Naslovna pjesma (ujedno i singl) svojom melodijom, posebno u refrenu naprosto ponese slušatelja. Brana je to koja ne popušta – zvučni zid koji odolijeva valnim naletima, istovremeno neprobojan i prožet emotivnim ‘rupama’ koje pokazuju nečiju ranjivost (“Ne daj se, otvori oči te – ti si to što osjećaš…”). Cjelina zvuči iskreno i kompleksno a ne prijetvorno i iskompleksirano.

Diskurz svoj bijes pametno dozira kroz izvjesne stanke u kojima je upravo tišina ta koja, provlačeći se između nemilosrdnih naleta buke, nosi glavnu ulogu. Tekst pjesme “Riff” simbolički je osvrt na kontinuirano gušenje slobode govora (“Vrijeme u glavi stane, kad zvuk se uzdigne..”), nemogućnost izražavanja i prestanak značenja bilo kakve angažiranosti – “… ajde budi jasan, kad nitko ne čuje – koliko biti glasan kad riječi izgore”.
(Ivan Antunović, Muzika.hr)

Uživo ih možete pogledati 16. kolovoza na Rock Live festivalu u Koprivnici, a u nastavku pogledajte spot:

Objavljeno 05.08.2014.

Vremeplov

Na fakultetu sam studirao politiku, pa me to zanima. Kako neki vole pročitati dobru knjigu ili preslušati neki CD, tako ja imam potrebu za politikom. Mislim da će kapitalizam uskoro propasti jer mnoge stvari ne štimaju u njemu, posebno u Britaniji. Ma politika je svugdje zanimljiva, bilo da je riječ o Venecueli, Kosovu, Walesu...
Nicky Wire (Manic Street Preachers)