Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Video: Diskurz - “Riff”

Video: Diskurz - “Riff”Riječki bend Diskurz nastavlja sa promocijom novog, trećeg studijskog, albuma te su upravo objavili spot za novi singl “Riff”.

Hvaljeni album objavljen je u ožujku za Dallas Records i već je sada uvršten među najbolje rock albume ove godine.

”Puls” je album koji ove godine neće imati konkurenciju, a ne bi je imao niti da su svi (stari) rockeri ovih prostora umjesto lani izdali svoje albume ove godine.”
(Anastazija Vržina)

“Trećim albumom “Puls” je potvrđena i autorska zrelost i temeljne odlike prvijenca: energija i stav. “Puls” je potvrdio potencijal Diskurza ali, još i više, širom otvorio vrata budućem transžanrovskom iskazu s jakom notom autorske posebnosti tako tipičnom za riječku alter-rock scenu.”
(Zlatko Gall)

U nekim okvirima londonske, mančesterske, kanadske, njujorške ili L.A. scene, Diskurz bi u ovome trenutku bila gradska supergrupa popraćena naslovnicama NME-a ili The Rolling Stonea. “Puls” je evidentna žila kucavica današnje Hrvatske u 21. stoljeću nakon ulaska u EU.”
(Vladimir Horvat Horvi)

Masivan i težak, ali i optimističan – tako bi se dalo opisati “Puls”. Mrak je ovdje tek tanka opna, koja brzo popusti pod naletom buke i tog bijesnog optimizma. Naslovna pjesma (ujedno i singl) svojom melodijom, posebno u refrenu naprosto ponese slušatelja. Brana je to koja ne popušta – zvučni zid koji odolijeva valnim naletima, istovremeno neprobojan i prožet emotivnim ‘rupama’ koje pokazuju nečiju ranjivost (“Ne daj se, otvori oči te – ti si to što osjećaš…”). Cjelina zvuči iskreno i kompleksno a ne prijetvorno i iskompleksirano.

Diskurz svoj bijes pametno dozira kroz izvjesne stanke u kojima je upravo tišina ta koja, provlačeći se između nemilosrdnih naleta buke, nosi glavnu ulogu. Tekst pjesme “Riff” simbolički je osvrt na kontinuirano gušenje slobode govora (“Vrijeme u glavi stane, kad zvuk se uzdigne..”), nemogućnost izražavanja i prestanak značenja bilo kakve angažiranosti – “… ajde budi jasan, kad nitko ne čuje – koliko biti glasan kad riječi izgore”.
(Ivan Antunović, Muzika.hr)

Uživo ih možete pogledati 16. kolovoza na Rock Live festivalu u Koprivnici, a u nastavku pogledajte spot:

Objavljeno 05.08.2014.

Vremeplov

Ako ne poštuješ osobe s kojima radiš i ako nisi iskren, stvar jednostavno ne funkcionira.
Mirela Proselac Remi (Elemental)