Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Video: Diskurz u Tvornici!

Video: Diskurz u Tvornici!Diskurz je uvjerljivo najmlađi riječki band ikada, koji je potpisao diskografski ugovor bez obzira na beskompromisan stav prema glazbi, društvu i glazbenoj industriji. Oformili su ga trojica mladića, sličnog glazbenog usmjerenja i pogleda na okolinu, u Rijeci početkom 2006. Nakon nekoliko koncerata po Rijeci i okolici snimljen je demo album sa 9 stvari te stalan rad benda kulminirao je pobjedom na riječkoj gitarijadi 2007. godine.

Usljedili su brojni koncerti (Buzet, Pula, Zadar, Šibenik, Split, Zagreb, Osijek, Sarajevo) od kojih valja izdvojiti one u Rijeci i Zagrebu kao predgrupa legendarnim Termitima, Parafima i ostalim novovalnim skupinama na koncertu ”Riječki Novi Val”.

Krajem 2008. godine bend potpisuje diskografski ugovor sa Dallas Records-om te u svibnju 2009. izlazi prvi singl za pjesmu ”Želite” koja će se naći na albumu prvijencu ”U protivnom”. Nakon izlaska albuma koncerti su sve cešći i bend promovira album diljem Hrvatske, od važnijih koncerata svakako treba izdvojiti nastupe na ”Hartera Festivalu” i na ”Rokaj Festu” koji su dva od tri najveća festivala u Hrvatskoj.

O bendu dodatno govori i činjenica da ih je uočila i diskografska kuća ”Todo Destruido” iz Texasa koja im je ponudila objaviti album u Americi koji je izašao krajem rujna 2010. Od važnijih koncerta koji su odsvirani u vrijeme promocije prvog albuma izdvaja se onaj u Zagrebu kao predgrupa grupi Mudhoney iz Seattla, US, jednoj od najutjecajnijih skupina grungea, glazbenog pravca koji je 90-ih godina prošlog stoljeća promjenio glazbeni svijet. U međuvremenu izašla su tri singla, ujedno i spotovi koji su se držali čitave godine na vrhovima ljestvica.

Uz sve to, napravljen je i kratki dokumentarno eksperimentalni film koji je prikazan na nekoliko filmskih festivala. Na kraju godine album ”U protivnom” proglašavan je albumom godine, a kao najbolji novi izvodač Diskurz dobiva Zlatnu Kooglu.

U proljeće 2011. objavljuju svoj drugi studijski album ”Nova stvarnost” sa udarnim singlom ”Jedini” te nastupaju diljem Hrvatske i po susjednim državama. Na jesen izlazi sljedeći singl ”Kružno dno” koji dobiva spot, a drugi singl sa prvijenca ”Debela glava” nalazi mjesto u Žmiricevoj knjizi ”Riječke rock himne”. Na ljeto rade glazbu za film ”Sasvim slucajna smrt - Bosanoga”, te je taj soundtrack uobličen u EP izdanje koje izlazi u 12-om mjesecu

U sklopu koncertne promocije drugog albuma se ističe nastup na Mars festival-u, a zadnji veliki koncert je održan za doček Nove godine na Korzu u Rijeci.

Nakon toga dolazi do promjene postave gdje frontman Bojan Bajić, gitarista, vokal i producent benda nastavlja kao jedini izvorni član. Iza toga, drugi album ”Nova stvarnost” je nominiran za Porin kao najbolji alternativni album 2011. godine, Bojan je nominiran za nagradu Status u kategoriji najbolji gitarist 2011., skicira se treći album, novi line up je uvježban, a tu je i novopečeni singl spot ”Pojačaj me”.

Diskurz - Pojačaj meObjavljeno 10.09.2012.

Vremeplov

Johnny Cash je jedan od rijetkih koji će proći kroz ”veliko bijelo svjetlo”. Kako vrijeme bude prolazilo postat će daleko važniji od ove glazbene industrije.
Dolly Parton