Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Video: Diskurz u Tvornici!

Video: Diskurz u Tvornici!Diskurz je uvjerljivo najmlađi riječki band ikada, koji je potpisao diskografski ugovor bez obzira na beskompromisan stav prema glazbi, društvu i glazbenoj industriji. Oformili su ga trojica mladića, sličnog glazbenog usmjerenja i pogleda na okolinu, u Rijeci početkom 2006. Nakon nekoliko koncerata po Rijeci i okolici snimljen je demo album sa 9 stvari te stalan rad benda kulminirao je pobjedom na riječkoj gitarijadi 2007. godine.

Usljedili su brojni koncerti (Buzet, Pula, Zadar, Šibenik, Split, Zagreb, Osijek, Sarajevo) od kojih valja izdvojiti one u Rijeci i Zagrebu kao predgrupa legendarnim Termitima, Parafima i ostalim novovalnim skupinama na koncertu ”Riječki Novi Val”.

Krajem 2008. godine bend potpisuje diskografski ugovor sa Dallas Records-om te u svibnju 2009. izlazi prvi singl za pjesmu ”Želite” koja će se naći na albumu prvijencu ”U protivnom”. Nakon izlaska albuma koncerti su sve cešći i bend promovira album diljem Hrvatske, od važnijih koncerata svakako treba izdvojiti nastupe na ”Hartera Festivalu” i na ”Rokaj Festu” koji su dva od tri najveća festivala u Hrvatskoj.

O bendu dodatno govori i činjenica da ih je uočila i diskografska kuća ”Todo Destruido” iz Texasa koja im je ponudila objaviti album u Americi koji je izašao krajem rujna 2010. Od važnijih koncerta koji su odsvirani u vrijeme promocije prvog albuma izdvaja se onaj u Zagrebu kao predgrupa grupi Mudhoney iz Seattla, US, jednoj od najutjecajnijih skupina grungea, glazbenog pravca koji je 90-ih godina prošlog stoljeća promjenio glazbeni svijet. U međuvremenu izašla su tri singla, ujedno i spotovi koji su se držali čitave godine na vrhovima ljestvica.

Uz sve to, napravljen je i kratki dokumentarno eksperimentalni film koji je prikazan na nekoliko filmskih festivala. Na kraju godine album ”U protivnom” proglašavan je albumom godine, a kao najbolji novi izvodač Diskurz dobiva Zlatnu Kooglu.

U proljeće 2011. objavljuju svoj drugi studijski album ”Nova stvarnost” sa udarnim singlom ”Jedini” te nastupaju diljem Hrvatske i po susjednim državama. Na jesen izlazi sljedeći singl ”Kružno dno” koji dobiva spot, a drugi singl sa prvijenca ”Debela glava” nalazi mjesto u Žmiricevoj knjizi ”Riječke rock himne”. Na ljeto rade glazbu za film ”Sasvim slucajna smrt - Bosanoga”, te je taj soundtrack uobličen u EP izdanje koje izlazi u 12-om mjesecu

U sklopu koncertne promocije drugog albuma se ističe nastup na Mars festival-u, a zadnji veliki koncert je održan za doček Nove godine na Korzu u Rijeci.

Nakon toga dolazi do promjene postave gdje frontman Bojan Bajić, gitarista, vokal i producent benda nastavlja kao jedini izvorni član. Iza toga, drugi album ”Nova stvarnost” je nominiran za Porin kao najbolji alternativni album 2011. godine, Bojan je nominiran za nagradu Status u kategoriji najbolji gitarist 2011., skicira se treći album, novi line up je uvježban, a tu je i novopečeni singl spot ”Pojačaj me”.

Diskurz - Pojačaj meObjavljeno 10.09.2012.

Vremeplov

Možda ne vjerujem u samog sebe, ali vjerujem u ono što radim.
Jimmy Page (Led Zeppelin)