Top singlovi

 1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
 2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
 3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
 4. Radiohead - Lift
 5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
 6. Prophets Of Rage – Living On The 110
 7. Nine Inch Nails – Less Than
 8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
 9. U2 - You’re The Best Thing About Me
 10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Video: Distune vam predstavlja... Bernays Propaganda & Monozid

Video: Distune vam predstavlja...          Bernays Propaganda & Monozid Sredina mjeseca rezervirana je za plesni ritam u vidu newwave/indie/post-punk kombinacije.
Koncertno najaktivniji makedonski band Bernays Propaganda Evropu redovito ”sviraju” uzduž i poprijeko,naravno promovirajući nove albume.

”Zabraneta planeta” je naziv zadnjeg kojeg kritičari proglašavaju najzrelijim i najboljim dosad.

Prilika za provjeriti u istinost istog je u srijedu, 16.10. u Palachu. Društvo na ovome dijelu turneje im pravi Monozid, trojac iz Lepiziga, sjajan bonus track za newwave postpunk večer.

Bernays Propaganda, jedan od trenutno najuspješnijih bendova s prostora bivše države, nedavno je izdao svoj treći album pod nazivom ’’Zabraneta planeta’’. Ta uigrana makedonska četvorka čija je glazba prepoznata i izvan ovih skučenih prostora, nastavlja žariti novovalnim post-punk zvukom, koji postiže prvenstveno živčanom i disharmoničnom gitarom, uz vrlo plesne i snažne bas dionice, u skladu sa prodornim ritmičnim bubnjem i ženskim vokalom izvanrednog glasa.

U gorućoj atmosferi s konstantnim izljevima energije Kristina viče na sav svijet svojim inteligentnim političkim tekstovima u novih devet pjesama, priča i manifesta tražeći radikalne promjene.

Bernays Propaganda je ponovno nadmašila samu sebe; novim materijalom nam pokazuje kako je moguće glazbeno sazrijeti bez gubitka kreativnosti i angažmana, slijedeći temeljne filozofske postavke i principe na kojima su njeni članovi odrastali.Prethodni albumi “Happiness Machines” (2009) i “My Personal Holliday” (2010) bili su iznimno hvaljeni od strane publike i kritičara, a za novi album “Zabraneta planeta” kruže priče da je najbolji i najzreliji album koji je bend snimio. U tu priču možete se uvjeriti na dva načina. Jedan je da preslušate njihov album na Moonlee Records Bandcamp-u,a drugi način je da dođete u Palach i poslušate ih kako praše uživo. Garantiramo da vas njihov nastup neće ostaviti ravnodušnim.

Monozid je post-punk bend iz Leipziga koji postoji od 2003.g. Inspirirani su uglavnom post-punkom i new wave-om 80-tih. Prvi singl im se zvao ’Erstens’ koji je bio i naziv njihovog prvog EP-a objavljenog 2006.g. Isprva su uglavnom svirali u squatovima. 2007.g. izlazi im drugi EP pod nazivom ’Waiting for the circus’. 2009.g. objavljuju svoj prvi album ’Say hello to artificial grey” a lani su objavili svoj zadnji album ”A splinter for the pure” kojeg i promoviraju na ovoj turneji.

Osim britkog post-punk zvuka karakteriziraju ih odlični živi nastupi stoga i ne čudi da spadaju u sam vrh europske post-punk scene.Mjesto: Palach
Dan i datum: srijeda, 16.10. 2013.
Početak: 21h
Ulaznice: 30 / 45kn
Pretprodaja: Dallas music shop Rijeka, sustav Entrio.hr
Napomena: U suradnji sa Studentskim kulturnim centrom Sveučilišta u Rijeci, studentima riječkog sveučilišta uz predočenje X-ice na ulazu omogućena je kupnja karte po predprodajnoj cijeni.


Objavljeno 11.10.2013.

Vremeplov

Ako ne vježbam jedan dan to osjećam ja. Ako ne vježbam dva dana to osjeća moj instrument. Ako ne vježbam tri dana to osjeća moja publika.
Mstislav Rostropovich