Top singlovi

 1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
 2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
 3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
 4. Radiohead - Lift
 5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
 6. Prophets Of Rage – Living On The 110
 7. Nine Inch Nails – Less Than
 8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
 9. U2 - You’re The Best Thing About Me
 10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Video: Distune vam predstavlja... Bernays Propaganda & Monozid

Video: Distune vam predstavlja...          Bernays Propaganda & Monozid Sredina mjeseca rezervirana je za plesni ritam u vidu newwave/indie/post-punk kombinacije.
Koncertno najaktivniji makedonski band Bernays Propaganda Evropu redovito ”sviraju” uzduž i poprijeko,naravno promovirajući nove albume.

”Zabraneta planeta” je naziv zadnjeg kojeg kritičari proglašavaju najzrelijim i najboljim dosad.

Prilika za provjeriti u istinost istog je u srijedu, 16.10. u Palachu. Društvo na ovome dijelu turneje im pravi Monozid, trojac iz Lepiziga, sjajan bonus track za newwave postpunk večer.

Bernays Propaganda, jedan od trenutno najuspješnijih bendova s prostora bivše države, nedavno je izdao svoj treći album pod nazivom ’’Zabraneta planeta’’. Ta uigrana makedonska četvorka čija je glazba prepoznata i izvan ovih skučenih prostora, nastavlja žariti novovalnim post-punk zvukom, koji postiže prvenstveno živčanom i disharmoničnom gitarom, uz vrlo plesne i snažne bas dionice, u skladu sa prodornim ritmičnim bubnjem i ženskim vokalom izvanrednog glasa.

U gorućoj atmosferi s konstantnim izljevima energije Kristina viče na sav svijet svojim inteligentnim političkim tekstovima u novih devet pjesama, priča i manifesta tražeći radikalne promjene.

Bernays Propaganda je ponovno nadmašila samu sebe; novim materijalom nam pokazuje kako je moguće glazbeno sazrijeti bez gubitka kreativnosti i angažmana, slijedeći temeljne filozofske postavke i principe na kojima su njeni članovi odrastali.Prethodni albumi “Happiness Machines” (2009) i “My Personal Holliday” (2010) bili su iznimno hvaljeni od strane publike i kritičara, a za novi album “Zabraneta planeta” kruže priče da je najbolji i najzreliji album koji je bend snimio. U tu priču možete se uvjeriti na dva načina. Jedan je da preslušate njihov album na Moonlee Records Bandcamp-u,a drugi način je da dođete u Palach i poslušate ih kako praše uživo. Garantiramo da vas njihov nastup neće ostaviti ravnodušnim.

Monozid je post-punk bend iz Leipziga koji postoji od 2003.g. Inspirirani su uglavnom post-punkom i new wave-om 80-tih. Prvi singl im se zvao ’Erstens’ koji je bio i naziv njihovog prvog EP-a objavljenog 2006.g. Isprva su uglavnom svirali u squatovima. 2007.g. izlazi im drugi EP pod nazivom ’Waiting for the circus’. 2009.g. objavljuju svoj prvi album ’Say hello to artificial grey” a lani su objavili svoj zadnji album ”A splinter for the pure” kojeg i promoviraju na ovoj turneji.

Osim britkog post-punk zvuka karakteriziraju ih odlični živi nastupi stoga i ne čudi da spadaju u sam vrh europske post-punk scene.Mjesto: Palach
Dan i datum: srijeda, 16.10. 2013.
Početak: 21h
Ulaznice: 30 / 45kn
Pretprodaja: Dallas music shop Rijeka, sustav Entrio.hr
Napomena: U suradnji sa Studentskim kulturnim centrom Sveučilišta u Rijeci, studentima riječkog sveučilišta uz predočenje X-ice na ulazu omogućena je kupnja karte po predprodajnoj cijeni.


Objavljeno 11.10.2013.

Vremeplov

Sve što sam imao bio je kofer i moji bubnjevi. Uzeo sam ih u Seattle i nadao se da će upaliti…
Dave Grohl (Foo Fighters, Nirvana)