Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Video: Distune vam predstavlja: Chris Eckman ”Harney County Tour”

Video: Distune vam predstavlja: Chris Eckman ”Harney County Tour”Na (sretni) petak 13.03. u Rijeku stiže Chris Eckman, producent, tekstopisac, kompozitor za filmsku glazbu, suosnivač legendarnih Walkaboutsa, kao i izdavačke kuče Glitterbeat Records.

Na riječkom koncertu društvo će mu pratiti prijatelji Žiga Golob na kontrabasu i Blaž Celarec na bubnjevima.

Karte po cijeni od 35,00kn moguće je kupiti u Dallas music shopu Rijeka (Splitska 2a) i/li putem sustav Entrio.hr.

„Okrug Harvey je golemo isušeno zemljište s niskim raslinjem, okruženo vjetrovitim planinama, u čijim podnožjima možemo naići na močvarne ritove sa tisućama ptica koje se samo tamo mogu zateći; kraj je to u kojem žive malobrojni navikli na izazove prirode koja je podjednako i lijepa ali i opasna (tijekom godine vrućine su nepodnošljive, dok su zime hladne i snježne).

Ideje su došle sasvim spontano dok je preslušavao posljednji Walkaboutsov album ’’Travels in the Dustland’’- album o pustinji, kojoj Walkaboutsi prilaze na apstraktan i pomalo mističan način. ’’Harvey County’’ je ipak snimljen na drukčiji način; ovdje su događaji i protagonisti plod kreacije i mašte, ali su lokacije i ceste kojima se Eckman i sam vozio autentične, izvorne. Sam kaže da prilikom sviranja može zamisliti gdje nas one vode, gdje nestaju iza planina Steens, masiva koji se diže visoko iznad pustinje Alvord i gdje se spajaju sa horizontom.

Album je nastao u suradnji sa slovenskim basistom Žigom Golobom, u prostranom studiju u tišini periferije Praga. Eckman je htio imati podjednako sirov ali i suzdržan album, bez Žige koji je donio bitnu svježinu ne bi uspio u tome naumu.Na albumu se pojavljuju i Milan Cimfe u ulozi tonskog majstora i bubnjara, Anda Eckman, kao prateći vokal na dvije pjesme, Paul Austin ,druga gitara na ’’Carnival Smokeu’’i Chrisov stari prijatelj Terry Lee Hale koji je svirao električnu harmoniku na ’’Many Moons’’.

U originalu, album je zamišljen da zvuči poput albuma ’’Nebraska’’, kada bi se radilo o dubu; na kraju nije tako ispalo iako Eckman smatra da se na trenutke mogu vidjeti tragovi koji su vodili ka toj ideji.

Sve u svemu zadovoljan je ishodom i kako sam kaže sada se može posvetiti traženju novih krajeva i krajolika koji ga neće ostaviti ravnodušnima i tko zna, možda i potaknuti na snimanje novog materijala.“ - Chris Eckman/Ljubljana/Rujan, 2013.

Objavljeno 27.02.2015.

Vremeplov

Svakako da će razlike između filtriranih studijskih uradaka i javnog nastupa itekako biti, no - ne postoji li razlike između filma i teatra? Trenutak nastupa nosi i tremu i bljesak.
Luka Milas (Florijan)