Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Video: Distune vam predstavlja Impulse!

Video: Distune vam predstavlja Impulse!Iza naziva Impulse stoji višednevno festivalsko događanje kojem je osnovni cilj promocija urbane kulture, posebno njenog glazbenog segmenta...

Manifestacije koje će se odvijati tijekom trajanja festivala kroz različite medije i događaje (koncerti, filmovi, likovna umjetnost, tribine) bave se glazbom koja je okosnica i poveznica festivala, a promišljanje glazbe kroz različite umjetničke forme i medije otvara nove, drugačije poglede na samu glazbu, te općenito na koncertnu i klupsku kulturu.

U duhu toga tu je i slogan, Music is everywhere, koji na jednostavan i međunarodni način komunicira, ali i zaokružuje programsku shemu festivala. Impulse je ujedno i projekt kojim započinje suradnja između udruge Diston i Studentskog kulturnog centra Sveučilišta u Rijeci, koji su ujedno i organizatori Impulse festivala.

Programska shema-raspored

Službeno otvorenje samog festivala Impulse održati će se u ponedjeljak, 17.03. od 20h u Malom salonu gdje nam zahvaljujući Dis-patch kolektivu iz Beograda po prvi puta u Hrvatsku dolazi izložba znakovitog naziva;CE CÔTÉ EN HAUT: The Fragile World of Constellation.

Jedna od glavnih ideja izložbe je da se ne bavi glazbom i glazbenicima, već da vizualni svijet (dizajn ploča, plakata, CDova,…) glazbene izdavačke kuće Constellation recrods (Tindersticks,God Speed you Black Emperor, Vic Chessnut, Black Ox Orchestar, Elfin Saddle...) samostalno dobije tretman koji zaslužuje, a publici se pruži prilika da po prvi put ikada pogleda ovaj kompletan opus u jednom prostoru. Glazbenu cjelinu zaokružit će dobro poznato lice,Vava.

U koncertnom dijelu festivala za početak najavljujemo gostovanje Mikea Watta.Vječito nasmijani i dobroćudni brko u kariranoj košulji, živuća je legenda i ikona američkog rock’n’roll podzemlja. Neprekidna karijera duga preko 35 godina, započela je svirajući u kultim bendovima Minutemen i fIREHOSE, da bi od 2003. postao stalni basist u reoformljenim Stoogesima Iggyja Popa.

U Rijeku dolazi u skopu europske turneje na kojoj, sa svojim bendom iz San Pedra - The Missingmen (Tom Watson, Raul Morales), promovira svoj posljednji album Hyphenated-man.
Mike Watt je na rasporedu u utorak, 18.03. i to u Klub-u (Beertija) Rijeka.Filmski dio Impulse festivala u Art-kino Croatia dovodi dva odlična glazbena dokumentarca: prvi koji je na rasporedu u utorak, 25.03. u 18h govori o jednom od najutjecajnijih glazbenika u posljednjih 30 godina...”EVERY EVERYTHING: THE MUSIC, LIFE & TIMES OF GRANT HART ”

U ovom dokumentarcu, jedini sugovornik filma, Grant, priča o svom životu od samog početka, kroz godine sviranja u Hüsker Dü, pa sve do danas; film prikazuje sve njegove opsesije, ljubavi, strasti,glazbu, umjetnost, glazbene i druge utjecaje, i otkriva još mnogo toga dosad neotkrivenog. Po prvi put, saznat ćete sve o Grantu Hartu – iz prve ruke – Dobro, Loše i Ružno(Zlo) – smatrajte ovaj dokumentarac Fog of War-om rock’n’rolla.U srijedu, 26.03. u 20h riječka publika ima priliku pobliže upoznati Damira Avdića u nagrađivanom doksu redatelja Dušana Moraveca: „Pravi čovjek za kapitalizam“.

Dokumentarac predstavlja bosanskog glazbenika sa slovenskom putovnicom, pjesnika i pisca Damira Avdića. Pjevajući o ratu u Bosni i nemilosrdnim razaranjima, uspijeva istovremeno otkriti banalnost, bezvoljnost i neumornost trčanja za uspjehom/profitom u svakodnevnom društvu. Kada Avdić u dokumentarcu progovara o ratu i životu poslije rata, postaje buntovnik- kritičar kapitalizma.

Objavljeno 16.02.2014.

Vremeplov

Prohujalo deset godina i ništa. Prohujat će i još deset. Šta je bilo između i što će biti, nemam pojma...
Stanko Bažanić, intervju za RiRock.com