Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Video: Distune vam predstavlja.... Nina Romić & MišAndroid

Video: Distune vam predstavlja.... Nina Romić & MišAndroid Koncertna promocija aktualnog albuma ”Stablo” zagrebačke kantautorice Nine Romić zakazana je za petak, 21.11. u riječkom Palachu.

Nina dolazi u pratnji svog benda koji je i sudjelovao na snimanju albuma u MM Centru. ”Stablo ”je treći po redu album koji kako i sama glazbenica kaže, njeno najzrelije izdanje na što nije imuna ni glazbena kritika.

Prava prilika da se i riječka publika uvjeri u kvalitetu istog. Koncert će otvoriti riječki akustični duo MišAndroid.

Nina Romić je kantutorica iz Zagreba, a svoje pjesme sklada i izvodi uz pratnju akustične gitare.Svoj prvi EP snimila je 2006. u suradnji s dubrovačkom grupom Izae. 2007. započinje suradnju i s Dunjom Knebl, a 2008. je snimljen zajednički album ”Dođe Božić, oj koledo”.Također, česti je gost i počasničlan ethno-doom grupe[S.o.M.].

Godine 2010. izdaje prvi samostalni album nazvan ”Daljine”, koji je po brojnim recenzijama svrstan u 5 najboljih domaćih albuma te godine. Na ovom albumu do punog izražaja dolazi glazba bazirana na autorskim, no autentičnim i iskrenim a-capella napjevima. U njima dionice vokala i akustične gitare čine okosnicu, dok prateće dionice električne gitare, klavijatura, harmonike i drugih instrumenata tu glazbu nadograđuju naglašavajući njenu atmosferičnost, ponekad i melankoličnost, povremeno i dodajući element psihodeličnosti, no uvijek uz istančani minimalistički pristup i u skladu s izvornim Ninim akustičnim folk-zvukom. Uz autorski materijal, na albumu se nalazi i tradicionalna pjesma ”Zvira voda”. Iste godine sudjeluje na kompilaciji ”Ritam&Riff” na kojoj su se našla i najveća glazbena imena ovih prostora sa pjesmom ”Tajna” Ane Brnardić.

Godine 2012. izlazi i drugi Ninin samostalni album nazvan”Ptice”. Osim novog materijala koji i opet uključuje jedan tradicionalni napjev ”Ruža”, ovaj album donosi i novi instrument -bubanj. Karakter ovih pjesama drugačiji je, zvuk je konkretniji iizražajniji, no nipošto pretenciozan i uvijek dosljedan Nininoj izravnosti i jednostavnosti.

Novi album ’Stablo’, prema riječima same glazbenice, njeno je do sada najzrelije izdanje. Veći dio objavljenog albuma snimljen je uživo u zagrebačkom MM Centru.
Album je snimila s bendom koji čine: Frederic Lanz (klavir, klavijature, harmonika), Petar Cvahte (bubanj) i Ivica Antunović (bas gitara), Mark Mrakovčić koji je snimao i producirao album te Ivana Lulić koja na dijelu materijala pjeva prateće vokale.Iako ime nikad ne bi reklo, MišAndroid je akustični duo: Miš (Mouse) svira gitaru dok Android zgrabi mikrofon. Jamče samo Pravu glazbu: smokey jazz i hrskavi blues s nekoliko ”ženskih’’ rock balada.

MišAndroid-u se sviđa glazba iz 30-ih godina prošlog stoljeća, stoga posebno cijene jazz i bossa nova dive.


Objavljeno 19.11.2014.

Vremeplov

Upravo sam ”on the road” s bendom i napokon je sve super.
Cesar Rosas (Los Lobos)