Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Video: Distune vam predstavlja.... Nina Romić & MišAndroid

Video: Distune vam predstavlja.... Nina Romić & MišAndroid Koncertna promocija aktualnog albuma ”Stablo” zagrebačke kantautorice Nine Romić zakazana je za petak, 21.11. u riječkom Palachu.

Nina dolazi u pratnji svog benda koji je i sudjelovao na snimanju albuma u MM Centru. ”Stablo ”je treći po redu album koji kako i sama glazbenica kaže, njeno najzrelije izdanje na što nije imuna ni glazbena kritika.

Prava prilika da se i riječka publika uvjeri u kvalitetu istog. Koncert će otvoriti riječki akustični duo MišAndroid.

Nina Romić je kantutorica iz Zagreba, a svoje pjesme sklada i izvodi uz pratnju akustične gitare.Svoj prvi EP snimila je 2006. u suradnji s dubrovačkom grupom Izae. 2007. započinje suradnju i s Dunjom Knebl, a 2008. je snimljen zajednički album ”Dođe Božić, oj koledo”.Također, česti je gost i počasničlan ethno-doom grupe[S.o.M.].

Godine 2010. izdaje prvi samostalni album nazvan ”Daljine”, koji je po brojnim recenzijama svrstan u 5 najboljih domaćih albuma te godine. Na ovom albumu do punog izražaja dolazi glazba bazirana na autorskim, no autentičnim i iskrenim a-capella napjevima. U njima dionice vokala i akustične gitare čine okosnicu, dok prateće dionice električne gitare, klavijatura, harmonike i drugih instrumenata tu glazbu nadograđuju naglašavajući njenu atmosferičnost, ponekad i melankoličnost, povremeno i dodajući element psihodeličnosti, no uvijek uz istančani minimalistički pristup i u skladu s izvornim Ninim akustičnim folk-zvukom. Uz autorski materijal, na albumu se nalazi i tradicionalna pjesma ”Zvira voda”. Iste godine sudjeluje na kompilaciji ”Ritam&Riff” na kojoj su se našla i najveća glazbena imena ovih prostora sa pjesmom ”Tajna” Ane Brnardić.

Godine 2012. izlazi i drugi Ninin samostalni album nazvan”Ptice”. Osim novog materijala koji i opet uključuje jedan tradicionalni napjev ”Ruža”, ovaj album donosi i novi instrument -bubanj. Karakter ovih pjesama drugačiji je, zvuk je konkretniji iizražajniji, no nipošto pretenciozan i uvijek dosljedan Nininoj izravnosti i jednostavnosti.

Novi album ’Stablo’, prema riječima same glazbenice, njeno je do sada najzrelije izdanje. Veći dio objavljenog albuma snimljen je uživo u zagrebačkom MM Centru.
Album je snimila s bendom koji čine: Frederic Lanz (klavir, klavijature, harmonika), Petar Cvahte (bubanj) i Ivica Antunović (bas gitara), Mark Mrakovčić koji je snimao i producirao album te Ivana Lulić koja na dijelu materijala pjeva prateće vokale.Iako ime nikad ne bi reklo, MišAndroid je akustični duo: Miš (Mouse) svira gitaru dok Android zgrabi mikrofon. Jamče samo Pravu glazbu: smokey jazz i hrskavi blues s nekoliko ”ženskih’’ rock balada.

MišAndroid-u se sviđa glazba iz 30-ih godina prošlog stoljeća, stoga posebno cijene jazz i bossa nova dive.


Objavljeno 19.11.2014.

Vremeplov

Čovjek mora znati svoje granice. Ja ne znam koje su vaše granice. Sa dvanaest godina sam shvatio koje su moje. Shvatio sam da nema previše granica ako radim po svom.
Johnny Cash