Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Video: Distune vam predstavlja Terry Lee Halea

Video: Distune vam predstavlja Terry Lee HaleaKoncert kojeg možemo opisati kao storytelling ugostiti će vrhunskog umjetnika za gitarom, Terry Lee Halea te isto tako dobro znanog riječkog kantautora Anthony Kukuljana umjetničkog imena The Ant.

Terry Lee Hale, s sviračkom karijerom dugom preko 30 godina nakon trogodišnje stanke vraća se s novim albumom ’’The Long Draw’ kojeg ujedno i promovira dok nam The Ant uz podsjetnik na svoj album prvijenac ”Love and Pain” sprema i pokoju novu stvar.

Terry Lee Hale (USA) rođen je u San Antoniu (Teksas), 1953. u vojnoj obitelji, koja je stalno mijenjala boravište. Gitaru je poželio svirati kada je čuo Billa Haleya na 78-ici, a kasnije gostovanjem Beatlesa u showu Eda Sullivana.

Prošao je 10-ak škola u 10-ak gradova, pa je kao mlad naučio putovati s lakoćom. Nakon mature u Yakimi(Washington) uzeo je svoju staru Stella gitaru i odvažio se na putovanje od San Franciska pa sve do Maina( Njemačka). Vrijeme je prolazilo, a noge ga nosile po cijeloj zemlji, sve dok se 1984. nakratko sa svojom sedmogodišnjom kćerkom, 2 kovčega u ruci i novom Froggy Bottom gitarom na ramenu skrasio na sjeverozapadu Pacifika, točnije Seatleu.
’’Biti samohrani otac, nije nimalo lako i snažno utječe na vaš život’’. Odgodilo je moje daljnje putovanje i mnogo drugih stvari. No, ne treba zbog toga žaliti; zasučeš rukave i radiš što moraš da bi preživio’’.

No, upravo zato počinje sa zanimanjem pratiti lokalne rock bendove (pa za nijh počinje raditi kao booking agent) poput Soundgardena, Skin Yarda, Screaming Treesa i Walkaboutsa, te stalno prisustvuje lokalnim koncertima. ’’ Atmosfera je bila odlična, konačno sam imao mogućnost skupiti sve te različite stilove i zvukove za kojima sam tragao proteklih godina; postojala je nekolicina klubova, gdje se skupljala mala scena zainteresiranih slušatelja, no to je tada bilo za mene dovoljno’’.On sam, slijedećih nekoliko godina nastupa po lokalnim klubovima i barovima i postaje snažna solo figura, svojim čudnim otvornim gitarskim ključem te mračnim i opasnim tekstovima.

Seatle doživljava snažne promjene; od žabokrečine najednom postaje najživljim američkim gradom, a underground scena koja je bijesnila gradom, počinje se ubrzano nametati cijeloj zemlji. Iako mu je Seattle od kada je na putu najduže bio dom, glazbeno se nije uklopio; slobodan i otvoren grad, ipak je glazbeno bio strogo definiran, pa se Terry Lee kao glazbenik našao najčešće samo u ulozi konzumenta. Pokušao je u međuvremenu i formirati band u nekoliko navrata, ali bez većih uspjeha.Nikada se nije uspio nametnuti američkim izdavačima, osim što je jedna njegova pjesma završila na kompilaciji ’’Sub Pop 200’’, gdje je bio jedini solo izvođač.

Konačno, jedne kasne večeri 1993. primio je telefonski poziv iz Njemačke, gdje je osoba iz Normal Recordsa, tražila njegov pristanak da mu izda kazetu ’’Oh What A World’’ na cd-u i ploči, za europsko tržište. Tako se njegov život opet počinje mijenjati; prestaje raditi kao booking agent/barmen, kćer Liza odlazi živjeti kod majke u Denver, a on odlazi na prvu turneju kao predgrupa(bolje rečeno predsolist) za Walkaboutse diljem Amerike.Ubrzo stječe mnoga prijateljstva u Britaniji, gdje u slijedećim godinama provodi više vremena negoli u SAD-u. Za njega slijede kreativne godine; izdaje mnoštvo albuma za Glitterhouse, Blue Rose, Borderdreams ( a 2011. prvi put samostalno izdaje). Solo ili uz pratnju raznih bendova ostvaruje brojne turneje i počinje napokon živjeti isključivo od glazbe. ’’Dolaskom u Europu zamijenio sam klubove koncertnim prostorima i dobio priznanje za svoj rad na većoj razini. To je ogromna statusna promjena.’’

2013. vraća se nakon trogodišnje stanke novim albumom ’’The Long Draw’’ kojeg izdaje za Glitterhouse. Na albumu surađuje sa francuskim Baskima, Frantxoa Erreçarretom na bubnjevima i Nicolasom Chellyem na basu, koji su s njim i prije odlazili na turneje.’’ Album je više nalik putopisnoj biografiji, odnosno kolekciji kratkih osobnih priča. Oduvijek sam skitnica, oduvijek putujem. Ove nove pjesme pričaju priče pređenih kilometara, poput markiranih lokacija na karti’’

To je zapis, koji obuhvaća prošlost, sadašnjost i budućnost, ovdje, tamo i svugdje; epitom Terrya Leea Halea.The Ant (Rijeka)

Glazbeni počeci Anthonya Kukuljana vežu se uz 1993. godinu i dvogodišnji staž pridruženog člana u bendu Pax Aeterna (kasnije PXA), bio je član En Facea nakon albuma ”S dlana boga pala si”, dok je zadnjih nekoliko godina solo izvođač.

”Love and Pain” naziv je debitantskog albuma izdanog za Dallas records (listopad, 2012.). Sve pjesme otpjevane su na engleskom jeziku,produkciju albuma potpisuje Vava, koji, uz Vedrana Križana na klavijaturama i Maju Veljak na violini, gostuje u dvije pjesme na slide gitari.

Svakako treba izdvojiti pjesmu Emily čiji je spot proglašen za jedan od najboljih u prošloj godini. Pravi je trenutak da nas iznenadi s nekom novom stvari.mjesto: botel Marina
dan i datum: petak, 02.05.2014.
početak: 22:00
cijena ulaznice: 25/40kn
pretprodaja: Dallas music shop Rijeka (Splitska 2a) i Entrio.hrObjavljeno 29.04.2014.

Vremeplov

Uživao sam u svom životu dok nisam imao ništa… sviđa mi se ideja da budem sretan sa sobom.
Joey Ramone