Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Video: Dobitnici 20. Porina!

Video: Dobitnici 20. Porina!U fantastičnoj atmosferi riječke dvorane Zamet proglašeni su dobitnici 20. Porina. Na jubilarnoj dodjeli izvođači su ravnomjerno raspodijelili nagrade. Album ”2” je Mayalesima, i njihovom producentu Cocu Mosquitu donio čak tri Porina: onaj najvažniji, za album godine te za najbolji alternativni album i najbolju produkciju.

Pjesma ”Ulicama grada (pjesma sreće)” je Neni Belanu & Fiumensima i njihovim gostima Ljetnom kinu priskrbila Porina za najbolju pjesmudok je status najboljeg novog izvođača pripao Mariju Huljevu.

Neno Belan & Fiumens ft. Ljetno kino - ’Ulicama grada (Pjesma sreće)’


Hit godine je zahvaljujući impresivnoj podršci brojnih fanova pripao Općoj opasnosti za skladbu ”Tvoje ime čuvam”.

Radojka Šverko je uz Porina za najbolju žensku vokalnu izvedbu dobila i onaj za najbolji koncertni album. Osim Lada koji je osvojio najviše Porina, čak četiri, višestruki dobitnici su i producent Igor Ivanović i gitarist Viktor Vidović s tri Porina (dva u klasičnim kategorijama s Tomislavom Radićem). Još po dva dobili su Klapa Cambi (Kaštel Kambelovac), koja je osvojila Porine za najbolji album zabavne glazbe i najbolju klapsku izvedbu.

Po dva Porina imaju i Urban & 4 (najbolji rock album i najbolja izvedba grupe s vokalom), Elvis Stanić za skladbu Brod u boci (aranžman i snimka), te Matija Dedić & Jazz orkestar HRT-a za album Family i istoimenu skladbu .

Elvis Stanić Group ft. Oliver Dragojević - ’Brod u boci’


Najbolja muška vokalna izvedba je i ove godine otišla u Massimove ruke, dok je Tonyju Cetinskom pripao Porin za najbolji pop album.

Urban & 4 - ’Ako se napijem do smrti’

Objavljeno 12.05.2013.

Vremeplov

Mislim da sam prvo glazbeno buđenje doživio slušajući ono što su radili Dizzy Gillespie i Charlie Parker. Kroz njihovu sam glazbu počeo učiti o strukturi i teoretskim aspektima glazbe.
John Coltrane