Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Video: „Filmski“ bendovi na Liburnia Film Festivalu

Video: „Filmski“ bendovi na Liburnia Film FestivaluFestival hrvatskog dokumentarnog filma Liburnia Film Festival, koji starta 25. kolovoza u lučici u Ičićima kraj Opatije, najavljuje šaren glazbeni program sastavljen od „filmskih“ bendova.

Otvara ga riječki duo JMZM (Josip Maršić i Zoran Medved) koji će nastupiti u utorak 25. kolovoza, dan kasnije na stageu su Mr.Lee & IvaneSky, projekt poznatih glazbenika Damira Martinovića Mrleta i Ivanke Mazurkijević, u petak nastupa riječki akustični jazz duo MišAndroid, a festival u subotu 29. kolovoza zatvara Stampedo.

Svi od navedenih bendova povezani su s filmom: filmsku glazbu ili stvaraju ili izvode, a JMZM su i posebno povezani s 13. LFF-om, budući da potpisuje glazbu i dizajn zvuka za dokumentarac „Plenumovi“ koji će biti prikazan u večeri njihovog nastupa.

Ulaz je besplatan na sva događanja, od filmskih do glazbenih.

JMZM se više od 10 godina posvećeno bave skladanjem, često za potrebe filma i kazališta.

U mogućnosti su povesti vas na putovanje zvučnim pejzažima, balansirajući na tankoj liniji koja dijeli zvuk i glazbu, a na posebno intenzivna putovanja vode uživo, jer se koriste kombinacijom računala i softwara, klasičnih instrumenata i samoizgrađenih instrumenta te raznih predmeta koji proizvode glazbu.

Na otvorenju LFF-a izvest će seriju kompozicija pod nazivom „Fibres“, koje su izveli i na 28. Muzičkom Biennalu Zagreb, u proljeće ove godine.

Etablirani glazbenici Damir Martinović Mrle (Let 3) i Ivanka Mazurkijević (Stampedo), odnedavno rade na zajedničkom autorskom projektu Mr.Lee & IvaneSky. Njihova je, prilično jedinstvena formula, kombinacija neupitne umjetničke vještine i primamljivih efekata, te „mišunga“ popa, countryja, techna, elektronike, vodvilja i ostalih utjecaja.

Zajednički je rad Ivanki i Mrletu donio „Zlatnu Arenu“ za glazbu za filmu „Sonja i bik“ 2012. godine, a s filmom „Kauboji“, za koji su također skladali, gostovali su po mnogim festivalima, te u prednominaciji navedenog filma za Oscara posjetili i Los Angeles, New York i Soho Film Festival.

Mr.Lee & IvaneSky trenutno su i Vlado Simčić Vava, Dražen Baljak, Ivan Bojčić Bin i Ivan Valusek.

MišAndroid akustični je cover duo iz Rijeke, koji izvodi jazz, blues i bossa nova standarde te rezonirajuće, „ženske“ rock balade. Miš svira akustičnu gitaru, Android se hvata za mikrofona, a publici garantiraju da nema cijukanja.Stampedo, koji će nastupiti na zatvaranju festivala, ne treba posebno najavljivati. Poznato je da ovaj bend, s 20 godina staža i šest dugosvirajućih albuma iza sebe, krasi neobičan spoj ritmova svih strana globusa te melodiozni predznak retro/popa/rocka.

Gotovo su svi glazbenici u bendu povezani s filmom: Ivanka Mazurkijević, osim navedene suradnje s Mrletom, posljednjih desetak godina filmsku i kazališnu glazbu stvara i s basistom i čelistom u bendu Stankom Kovačićem, koji je i sam autor glazbe za mnoge predstave i filmove. Gitarist Daniel Šuljić umjetnički je direktor Svjetskog festivala animiranog filma Animafest Zagreb a bubnjar Nikola Crnković - gleda najviše filmova.

Objavljeno 22.08.2015.

Vremeplov

Nitko od nas ništa posebno nije očekivao. Popeli smo se na binu, uključili pa isključili i ispostavilo se da ništa više nije kao do tada. Tako to ponekad ide u životu...
Aleksandar Stojković (Goribor)