Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Video: Impulse Festival predstavlja: Michelle Gurevich

Video: Impulse Festival predstavlja: Michelle GurevichPosebna gošća jubilarnog 10. izdanja Impulse Festivala je kantautorica Michelle Gurevich. Na festival dolazi 20.04. 2023. predstaviti aktualni, šesti po redu album ”Ecstasy in the Shadow of Ecstasy”. Ne propustite doživljaj intimnih balada na palubi botela Marina.

Koncert otvara škotski instrumentalist Twon Sons s aktualnim EP ”Can You Feel It?”

Glazbena priča Michelle Gurevich započela je s debitantskim albumom ”Party Girl” (snimljen u spavaćoj sobi) koji je ”nepoznatim kanalima” stigao u zemlju njezinih predaka (Rusija) i ubrzo krenula svojim putem trešteći s jahti ruskih milijardera i kao melodije majki diljem Ukrajine.Kći balerine iz Kirova i inženjera iz Lenjingrada, Michelle je odrasla slušajući roditeljsku zbirku sovjetskih i europskih ploča iz 70-ih. Uz redovito rasprodane koncerte u gradovima poput Istanbula, Berlina, Varšave i Atene, Michelle je uspostavila nišu koja uključuje istočnoeuropsku dijasporu, berlinsku queer scenu i one s ukusom za melodramatične balade Charlesa Aznavoura, Zekija Mürena i Nikolaja Slichenko.

Iako njezini koncerti uključuju više živih aspekata i postavu glazbenika, ona nastavlja proizvoditi glazbu u svojoj spavaćoj sobi, održavajući intimnost i jedinstvenost izražaja – od svoje spavaće sobe do vaše.

Žanr koji se djelomično temelji na elementima melodije i stila, ali još više, prepoznatljivom fatalističko-slavljeničkom pristupu pisanju pjesama.

Michelle Gurevich i u novom albumu pronalazi nove prilike za sirovost i ranjivost u kolekciji pjesama o beskrajnoj želji. Teme koje se ponavljaju su ushićenje koje se traži i pamti, umjetnost i ukus za život, romantični prijatelji do kraja i putevi kojima se ne ide. Dekadentne, dramatične i iskrene, starinske klavijature i sintisajzer nude usamljenu izvedbu veličanstvenog iskustva, a glas uvijek u prvi plan donosi šarm šansone.

Balansriajući između grandioznih retro motiva i iznenađujuće iskrenosti, pjesme Michelle Gurevich su tragikomične, melodijski vođene, sentimentalne i lebdeće u tamnom glamuru. Ona kombinira humor s mračnim realizmom u zadimljenim i intimnim baladama isporučenim oštrim i fatalističkim tekstovima.

Twin Sons je alias škotskog multiinstrumentalista Robina Thomsona, koji je producirao vlastiti brend lo-fi pop glooma u posljednjem desetljeću u svom usvojenom rodnom gradu, Berlinu.
Njegov posljednji EP ”Can You Feel It?” nastavlja svoje melankolično istraživanje intimnosti i neuspjeha. Snimljen kod kuće tijekom karantene 2020., pojavio se s albumom koji luta krajolikom bezvoljnosti i čežnje. To se možda najviše osjeća u naslovnoj pjesmi u kojoj on moli: “Break the malaise; do something worthwhile with these long days.”
Član je live benda Michelle Gurevich od 2010. te bubnjar kanadske indie-pop grupe The Hidden Cameras.

Objavljeno 17.04.2023.

Vremeplov

Ako ne vjeruješ da će se sunce dići, stani sam i pozdravi nadolazeću noć pri posljednjem svijetlu.
Chris Cornell