Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Video: Izlazi ’’Play Restart’’ prvi album Norda

Video: Izlazi ’’Play Restart’’ prvi album NordaU vremenima dezorijentacije i nesigurnosti, barem nam glazba može pružiti izlaz iz izgubljenosti u soničnoj divljini. Četveročlani bend Nord to će i dokazati svojim debitantskim albumom ’’Play Restart’’ koji izlazi putem Geenger Recordsa, 21.04.2017. godine.

Album će biti dostupan na vinilu i CD-u u distributivnoj mreži Rough Tradea za tržište Njemačke, Austrije i Švicarske, te Sonic Rendezvousa u zemljama BeNeLuxa, dok će se PDV pobrinuti za regionalni teritorij. Digitalno će biti dostupan na svim vodećim streaming i download servisima.

Prednarudžbe su moguće putem webstranice music.nord.band.

Sjeverom, kao točkom orijentacije onima koji se osjećaju izgubljeno u svojoj svakodnevnoj monotoniji i predvidljivosti Nord izražava pozitivan stav prema životu i glazbi svojim prvijencem koji predstavlja takozvani ”novi početak”.

Istu stvar se Nord usuđuje napraviti kroz svoj prvi album: pjevač Mihael Prosen (ex-Father) i gitarista Vedran Vučković (ex-Unlogic Skill) već se mogu smatrati veteranima hrvatske rock/metal scene, dok ostali članovi benda donose novije utjecaje na zvuk benda.Snažan, izravan i jednostavan - Nord slijedi svoj glazbeni put: moćni gitarski riffovi i emocionalni tekstovi donose pjesme poput melankolične ’’So Alive’’ (I need you more than desert needs the rain) ili mistične ’’Shadows’’.

Nordova ideja rock glazbe zasnovana je na konceptu beskonačne kreativnosti i upravo zbog toga ruši žanrovska očekivanja: utjecaji benda protežu se od hard rocka, grungea do popa i eksperimentalne glazbe.

Dizajn albuma osmišljen je od strane hrvatskog umjetnika Ive Matića koji je dizajnirao apstraktne magnetne kompozicije kako bi vizualno što bolje dočarao jedinstveni zvuk benda. Upravo to ’’Play Restart’’ čini sjajnom zvijezdom glazbene galaksije u vremenima kada glazba teško dopire do slušatelja.

Objavljeno 01.03.2017.

Vremeplov

Ja sam polako odabrala neki svoj ton i zvuk vokala tako da sad puno teže padam pod utjecaje.
Natali Dizdar