Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Video: Jen Paches po treći put u Rijeci!

Video: Jen Paches po treći put u Rijeci!Prva subota u mjesecu travnju u riječkom klubu Place je rezervirana za legendarnu Jen Paches...

Ovo je njezin treći dolazak u Rijeku, a kao i u prijašnja dva možemo očekivati odličnu kombinaciju folka, punka, rocka, red veselih, poneku obradu kao i neki novi instrument.

Jen Paches je rođena u Kanadi (Vancouver), a mađarsko-irsko podrijetlo zasigurno je utjecalo na nemirni duh kojeg je prepoznala i u muzici.

Od svoje rane mladosti muzika je bilo nešto što joj je “sjelo na prvu”.

Svirajući u raznim hardcore-punk bendovima otvorilo joj mnoga poznastva, da bi nakon završenog obrazovanja (može se pohvaliti diplomom iz klavira i kompozicije) odlučila krenuti u solo karijeru, zadržavši buntovni duh iz rane faze.

Jedna je od rijetkih autorica kojoj je uspješno pošlo za rukom spajanje tradicionalne glazbe ukomponiravši elemente jazza, funka, rocka…sve u jedan baršunasti cabaret.

Među mnogim izdanjima (7 albuma ) zanimljivo je izdvojiti izdanje u obliku slikovnice za djecu iz 2008. pod nazivom “No Kangaroos in Africa”.

Na svakom od albuma surađuje sa mnoštvo žanrovski različitih glazbenika (Zolty Craker, D.O.A., The Beawers…).

Riječki koncert ujedno je i promocija njenog novog albuma “Fat Girl Sad Dog”

Rado viđena je gošća kad su u pitanju aktivnosti za ženska prava, a nemali broj koncerta održala je upravo u ženskim zatvorima, što nije ni čudo imajući na umu da je položaj žena nešto što se provlači kroz pjesme.

Iskrenost, neizmjerna količina energije, zarazni osmijeh i komunikacija s publikom najbolji su opis njenih nastupa, ili kako bi Jen sam rekla: “I play everything form Bach to Tom Waits and Prince; I am in Love with music and it shows when I play.”

Čari francuskih pjesama uz dašak improvizacije prirediti će nam Hugo Votocek (Francuska).

Inače, inženjer zvuka, rodom blizu Pariza sa svojim prijateljem već neko vrijeme boravi u Hrvatskoj a riječka publika imala ga je prilike upoznati u Klubu Palach na Open Mic Night.
Hugo najavljuje: “I play french, english and spanish songs, but I would like to play only french music because I want croatian people to know more about it. I play a mix of acoustic french reggae and tipical ¨chanson francaise¨ (I don’t play Zaz... ). “


Raspored:
22:00 Hugo Votocek
23:00 Jen Paches

Ulaznice po promotivnoj cijeni od 25,00 kn mogu se kupiti u Klubu Place (Ružićeva 2) te u Glazbenom Centru Rijeka (F. Račkog 22, tel:’51/371-014) , na dan koncerta karta iznosi 35,00kn.

Objavljeno 03.04.2012.

Vremeplov

”Ri Rock” je narodno blago.
Sandro Bastiančić (En Face), intervju za RiRock.com