Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Video: Jonathan priprema premijerni zagrebački nastup

Video: Jonathan priprema premijerni zagrebački nastupRiječki Jonathan, bend oko kojeg se proteklih mjeseci digao veliki hype, održat će svoj premijerni zagrebački nastup u Malom pogonu Tvornice kulture u četvrtak, 27. 02.

Iako postoji od 2011. Jonathan je relativno novo ime u domaćem eteru, ali prepuno iskusnih imena: vokal Zoran Badurina stiže iz nekadašnjih Saliona, bubnjar Branko Kovačić ima više od desetljeće staža u Letu 3, ritam-motor je benda Mlat i bivši gruver Saliona, Darko Petković, gitara i Nikica Jurjević, bas, dio su riječke pank legende, kultnih Pasa, a Tomislav Radinović svojevremeno je osvježio i pomladio zvuk Mandrila, gdje i danas doktorira na rifovima.

Kao i vrsta jabuke po kojoj su uzeli ime, prvijenac Jonathan EP je sladak s jakom dozom kiselosti. Iznutra iskren i emocionalan, na površini žestok i sposoban za iznenadni šamar. Kao i kod voćne sorte, glazba ovog benda ima čvrstu ali nježnu kožu. Nadahnute poredbe na stranu, najvažnije je ovo: Jonathan EP je ozbiljan prvijenac koji odaje već formirane autore. Ovako ne zvuče prve ploče. Možda, treće.

Ovisno o naslušanosti, pronaći ćete osobne asocijacije u zvuku Jonathana, no to što kod manje inspiriranih bendova može zvučati kao način da se opis benda pokrpa s onim na što sliče, kod Jonathana je to legitimni izraz. Mada pjevaju na engleskom ovaj put nema brige.

Bend kuži svu melodioznost i stilske mogućnosti stiha na engleskom, jasno mu je kako engleski funkcionira. Od melankolične, ali optimistične ’Maggie’ koja pjeva o skupljanju snage za dalje, preko ’Mama I’m Ready’ u kojoj je nabrajanje ženskih imena na kraju uz bekove koji pjevaju Mama I’m Ready i hormonalno i duhovito i apsolutno prirodno, do ’School’ koja će vas kupiti svojim poslovično zaraznim Get on your knees sucker refrenom, ovi tipovi grade i razbijaju, dižu i spuštaju i, najvažnije, pričaju priče.

’Johantan EP’ može se preslušati na njihovom Soundcloudu i najava je dugosvirajućeg albuma koji izlazi u proljeće.

Ulaznice u pretpodaji po cijeni od 20 kn već su u prodaji. Na dan koncerta cijena će iznositi 25 kn.

Službena prodajna mjesta:
• Tvornica kulture, Ljudevita Posavskog 1
• Entrio prodajna mjesta i www.entrio.hr

Grupu Jonathan zastupa LAA.Objavljeno 23.01.2014.

Vremeplov

O Milesu Davisu se ne bi smijelo kazati išta loše jer je učinio nevjerovatne stvari i njegov doprinos modernoj muzici je ogroman.
John Mclaughlin