Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Video: Lado Bartoniček & Matilda Krulder - ”I am”

Video: Lado Bartoniček & Matilda Krulder - ”I am”Ljeto 2020. mnogi će pamtiti po ne tako dobrim stvarima, ali unatoč svemu, dogodile su se i zanimljive priče.

Jedna takva dolazi iz Rijeke. Lado Bartoniček iz Atmospherica ljetos je upoznao Matildu Krulder, mladu glazbenicu iz Kalifornije. Opuštena atmosfera, pozitivni ljudi, gitare i vokali i energija koja trenutno obuzima, stvorili su predivnu pjesmu ”I am”. Lado i Matilda povezali su se na prvu, a njegova glazba i njezin tekst nastali su u dahu.Matilda Krulder u glazbi i s glazbom je odmalena. Šest godina je učila operu i pohađala vokalni program za mlade umjetnike Sveučilišta u Bostonu, a jazz koji je počela svirati u mladosti ostao je njezin omiljeni žanr za pjevanje. Također sklada i izvodi vlastitu glazbu. Njezina je strast i cilj korištenje glazbe i umjetnosti za širenje komunikacije i razumijevanja između različitih kultura i promicanje diplomacije.

”Nevjerovatno kako smo si glazbeno kliknuli! Bio sam kod prijateljice sa društvom. U jednom trenu slušali smo neke moje pjesme u zabavljali se. Matilda, koju nisam do tada poznavao, pridružila nam se sa svojom gitarom i nastavili smo zajedno. U jednoj improvizaciji neke moje melodije Matilda je napisala stihove i duet je bio gotov. Ubrzo nakon toga, u svega par dana ja sam napravio pjesmu, snimili smo vokale i video spot. Bilo je baš inspirativno i zabavno glazbeno iskustvo.” - prepričao je Lado.

Matildini stihovi, glas i interpretacija savršeno su se spojili s glazbom i nastala je osvježavajuća indie pjesma ”I am” koja osvaja na prvu i zove na repeat. ”Rad s Ladom je apsolutno zadovoljstvo. Stvaranje ove pjesme opisala bih kao brzo i zabavno. Lado je vrlo opušten i otvoren, pa je rad i stvaranje s njim naravno užitak.” - kratko je rekla i dodala kako nije na bolji način mogla ispratiti Hrvatsku i ljeto 2020.

Glazba povezuje na najraznije načine, spaja ljude bez obzira odakle su, koje su boje kože, u koga vjeruju i kojim jezikom govore. Ona je univerzalna energija uz koju nastaju najčudesnije stvari, a pjesma ”I am” upravo to i pokazuje.

Objavljeno 21.10.2020.

Vremeplov

Amerikanci su ludi. Fascinirani su bacanjem svojih cipela na stage. Bio sam na mnogo koncerata u svom životu, neki su bili dobri, neki loši. Ali nikada me ništa nije potaklo da skinem cipelu i bacim je na pjevača.
Noel Galagher (Oasis)