Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Video: Manofon već zna!

Video: Manofon već zna!Kantautorski projekt pod nazivom Manofon kojeg čine Boriš Štok (vokal) i Vedran Križan (klavijature), predstavljaju vam spot za aktualni singl ”Ono što već znam” s novog albuma ”2” koji je krajem godine objavljen pod etiketom Menarta.

Spot ”Ono što već znam” režirao je Sanjin Stanić, s kojim je Manofon već ostvario suradnju na spotu za svoj uspješni singl ”Ovisnik, zvuk” s prvog albuma ”TV um”.

Baš kao i ”Ovisnik, zvuk”, ovaj spot je također snimljen uz nesebičnu podršku Akademije primjenjenih umjetnosti u Rijeci - spot su odlično odigrali mladi riječki glumci Nika Mišković i Alex Đaković (HNK Rijeka i Gradsko kazalište lutaka Rijeka).

Spot na simpatičan način dočarava međuljudske odnose i prikazuje crtice iz života svakoga od nas. Ispripovijedan je u jednostavnim epizodnim crticama, prikazuje plošne likove i prostore s obilnim uplivom rješenja ostvarenih uz pomoć izmijenjivanja crno-bijelih detalja sa siluetama i pojedinostima u dojmljivim bojama ili sjenama.

Ukoliko vas atmosfera ili likovi podsjećaju na neke uratke Depeche Modea ili Nick Cavea, niste u krivu! Prava je to mješavina optimizma i pesimizma jednog života, pravi mali dokumentarni film jedne ljubavi, a to simpatično dočarava skladnim spajanjem duhovito-simpatičnog likova i jednostavnih ali dojmljivih scena.

Manofon - ”Ono što već znam”


Nakon albuma prvijenca ”TV um”, na kojemu je Boris Križan otpjevao sve pjesme, Križan i Štok na drugom albumu pod nazivom ”2” u svom stilu nastavljaju cijeli niz suradnji s vrhunskim glazbenicima različitih glazbenih stilova, ali i s puno noviteta. Na novom su materijalu napisali neke kompozicije za njima drage ljude, umjetnike koje iznimno cijene, trudeći se pogoditi njihov senzibilitet i izričaj, ali i dalje njegujući glazbenu raznolikost i širinu - to su Zoran Predin, Gabrijela Galant Jelenić iz Nole, Marko Tolja i grupa E.N.I. Novost je i to su obradili i jednu kazališnu kompoziciju iz predstave Pedra Calderona della Barce ”Život je san” a autor je Marijan Jelenić iz grupe Nola.

Rezultat svega navedenoga je da Manofon svojim poklonicima pruža raznovrstan album, mekši, akustičniji i ugodniji od prvog, s manje elektronike, ali i dalje groovy.

Objavljeno 03.02.2012.

Vremeplov

Imati bend danas u Hrvatskoj je isto što i imat hemeroide – nezgodno, zahtjevno, krvavo i nikog nije briga.
Ida Prester (Lollobrigida)