Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Video: Mel Camino i Droid večeras u Tenku!

Video: Mel Camino i Droid večeras u Tenku!Koncert grupa Mel Camino i Droid održat će se večeras u riječkom klubu Tenk na Trsatu s početkom u 22:00...

Mel Camino je Velikogorički bend, službeno nastao 2006. godine, a neslužbeno mnogo ranije. Bend je spletom okolnosti kroz godine promijenio par postava, a sadašnja je: Zlatko Majsec (vokal, gitara, kantautor), Ivan Zdunić (basist), Vanja Belošević (gitara, back vokal) Martina Krovinović (klavijature) i Rudolf Martinić (bubanj).

2008. godine izdaju EP ’Gospodar svojih proljeća’. 2010. godine izlazi im prvi album ”Kapadokija” za izdavačku kuću Spona/Dallas records na kojem je 13 pjesama koje se sve mogu downloadati na njihovoj službenoj stranici www.melcamino.hr ili poslušati na youtube-u.

2013. godine izdaju drugi studijski album ”Kolumbo svoje duše”.

Tematika tekstova u nedefiniranom je rascjepu između ljubavnih, metafizičkih i socijalnih motiva, međusobno povezanih u nekim od pjesama. Album „Kolumbo svoje duše“ benda Mel Camino predstavlja njihovo drugo studijsko putovanje s kojeg su Vam donijeli čak 12 muzičkih suvenira. Svaki od njih jedna je nova zemlja zvukova kroz koju su članovi benda sa zanosom i znatiželjom prolazili. Kao i svako putovanje i ovo je itekako utjecalo na putnike obogaćujući njihov unutarnji svijet i polako stvarajući njihov unikatni stil zvan sneni tornado music.

Tekstualno, album je gotovo u potpunosti cijepljen od komentiranja vanjskopolitičke situacije i okrenut je prema zanimljivijem i širem poprištu događanja, a to je ono unutra, u nama, nevidljivo, a itekako prisutno i realno. Album „Kolumbo svoje duše“ ozbiljan je pokušaj bijega iz zatvora s nevidljivim rešetkama zvanog moderan život.

Kolumbo svoje duše izašao je u izdanju Tigrove glave, umjetniče udruge.Novi album Kolumbo svoje duše znatno se, u svom izričaju, razlikuje od prvog albuma što je posljedica glazbenog razvoja i istraživanja cijelog benda, te dolaska novog člana i time novog instrumenta Martine/klavijatura.

Droid je nastao krajem 2009. Bend obilježavaju moćan ženski vokal i disko ritam sekcija obogaćena synth-pop dionicama. Koncertno aktivan od kraja 2010., početkom 2012. snimaju prvi EP u studiju GIS kod Mateja Zeca, gitarista i producenta riječkih bendova LET 3 i Morso.

Na ljeto 2012. od 400 prijavljenih bendova iz regije ulaze među 30 odabranih za nastup na Banjalučkom Demofestu. Nastupaju i na polufinalu Hrvatskog Glazbenog Festivala 2012. Bend je trenutno u fazi snimanja drugog EP-a koji karakterizira malo žešći zvuk s electro-dubstep elementima.Start: 22:00 | Upad: 10 kn

Objavljeno 31.05.2013.

Vremeplov

Biti pjevačica je dar. Znači da maksimalno koristim dar kojim me je Bog podario. Sretna sam s time.
Aretha Franklin