Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Video: Mel Camino i Droid večeras u Tenku!

Video: Mel Camino i Droid večeras u Tenku!Koncert grupa Mel Camino i Droid održat će se večeras u riječkom klubu Tenk na Trsatu s početkom u 22:00...

Mel Camino je Velikogorički bend, službeno nastao 2006. godine, a neslužbeno mnogo ranije. Bend je spletom okolnosti kroz godine promijenio par postava, a sadašnja je: Zlatko Majsec (vokal, gitara, kantautor), Ivan Zdunić (basist), Vanja Belošević (gitara, back vokal) Martina Krovinović (klavijature) i Rudolf Martinić (bubanj).

2008. godine izdaju EP ’Gospodar svojih proljeća’. 2010. godine izlazi im prvi album ”Kapadokija” za izdavačku kuću Spona/Dallas records na kojem je 13 pjesama koje se sve mogu downloadati na njihovoj službenoj stranici www.melcamino.hr ili poslušati na youtube-u.

2013. godine izdaju drugi studijski album ”Kolumbo svoje duše”.

Tematika tekstova u nedefiniranom je rascjepu između ljubavnih, metafizičkih i socijalnih motiva, međusobno povezanih u nekim od pjesama. Album „Kolumbo svoje duše“ benda Mel Camino predstavlja njihovo drugo studijsko putovanje s kojeg su Vam donijeli čak 12 muzičkih suvenira. Svaki od njih jedna je nova zemlja zvukova kroz koju su članovi benda sa zanosom i znatiželjom prolazili. Kao i svako putovanje i ovo je itekako utjecalo na putnike obogaćujući njihov unutarnji svijet i polako stvarajući njihov unikatni stil zvan sneni tornado music.

Tekstualno, album je gotovo u potpunosti cijepljen od komentiranja vanjskopolitičke situacije i okrenut je prema zanimljivijem i širem poprištu događanja, a to je ono unutra, u nama, nevidljivo, a itekako prisutno i realno. Album „Kolumbo svoje duše“ ozbiljan je pokušaj bijega iz zatvora s nevidljivim rešetkama zvanog moderan život.

Kolumbo svoje duše izašao je u izdanju Tigrove glave, umjetniče udruge.Novi album Kolumbo svoje duše znatno se, u svom izričaju, razlikuje od prvog albuma što je posljedica glazbenog razvoja i istraživanja cijelog benda, te dolaska novog člana i time novog instrumenta Martine/klavijatura.

Droid je nastao krajem 2009. Bend obilježavaju moćan ženski vokal i disko ritam sekcija obogaćena synth-pop dionicama. Koncertno aktivan od kraja 2010., početkom 2012. snimaju prvi EP u studiju GIS kod Mateja Zeca, gitarista i producenta riječkih bendova LET 3 i Morso.

Na ljeto 2012. od 400 prijavljenih bendova iz regije ulaze među 30 odabranih za nastup na Banjalučkom Demofestu. Nastupaju i na polufinalu Hrvatskog Glazbenog Festivala 2012. Bend je trenutno u fazi snimanja drugog EP-a koji karakterizira malo žešći zvuk s electro-dubstep elementima.Start: 22:00 | Upad: 10 kn

Objavljeno 31.05.2013.

Vremeplov

Uzmimo punk muziku. Sa glazbenog aspekta lako je reći da je to ... mm... sranje. Ali, to je također sociološki fenomen po svojim sociološkim implikacijama. Mladi ljudi, kao ljudska bića, odgovaraju okolini koja je manje više neprijateljska ili puna nasilja.

John Mclaughlin