Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Video: My Baby - ponovno u Rijeci!

Video: My Baby - ponovno u Rijeci!Nizozemsko novozelandska glazbena atrakcija My Baby nakon odličnog nastupa na Zagreb Beer Festu ove godine i rasprodane Tvornice kulture prošle godine, dolazi i na riječku pozornicu.

Bend će nastupiti u Klub.u ispod The Beertije na Trsatu 10.11. s početkom u 22:30.

Odličan scenski nastup, jedinstveni zvuk i velika energija zaštitni su znak koncerata benda koji je u ožujku ove godine objavio novi album ”Prehistoric Rhythm”. Bend je nastao iz ljubavi prema fingerpickin’ gitarama, voodoou, funku, gospelu i južnjačkom močvarnom bluesu. Grupu čine multi-instrumentalistica i vokalistica Cato van Dyck, njen brat Joost van Dyck na bubnjevima i gitarist Daniel Johnston, a nastala je 2012. godine.Prvi album objavili su 2013. godine, a ozbiljniju internacionalnu karijeru lansirali su nakon nastupa na Eurosonic Noordeslaf Festivala u Nizozemskoj 2014. godine. Dosad su proputovali čitav svijet te su nastupali od SAD-a, Japana, Novog Zelanda do Europe.

Marin Tomić iz Soundreporta o njihovom zadnjem nastupu u Zagrebu piše sljedeće :
’’Čak štoviše, njihova glazba savršeno spaja intimnost i nenametljivost s catchy hitoidnim fatkorom dovoljnim da raspleše prekrcani hipodrom, i to doslovno. Njihova glazba nema ograničenja, potencijal joj je doslovno beskrajan. Ovi post-hipiji su lutajući svijetom pronašli sićušnu pukotinu iza koje se očito skrivalo cijelo nepregledno prostranstvo nikad prije odsviranog zvukovlja, spremno da im otkrije sve svoje tajne. Oni su ih pažljivo saslušali, i sad prenose sretnu vijest o tome posvuda, usput nam pružajući iskustvo koje je do te mjere hipnotičko da zaista ulazi u kategoriju prave pravcate magije. Zamislite kako je to predivno – nema benda kakav je My Baby. Nikad prije ga nije bilo, nitko nije nikad svirao ovakvu glazbu, povlačiti ikakve paralele s bilo kojim izvočađem bi bilo totalno bespredmetno. U doba kad se lako da stvoriti dojam kako je sve što je moglo biti odsvirano već odsvirano, nema većeg postignuća u glazbi. I zato velim da su, koliko god to možda bilo pretenciozno, najbolji na svijetu. Jer ne samo da su uspjeli stvoriti nešto potpuno svoje, nego su još i apsolutno genijalni u tome.

Ulaznice za koncert My Baby u Klub.u mogu se nabaviti u pretprodaji na šanku The Beertije na Trsatu, u Dallas music shopu te online na entrio.hr po 50 kn.

Ulaznice na dan koncerta (ako ih ostane) bit će 70 kn.

Objavljeno 01.11.2017.

Vremeplov

Kad kažem ”Ri-rock”, ne mislim samo na glazbeni izričaj riječke scene osamdesetih (Termiti, Paraf, Let 2-3, Laufer, Grad, Grč, Fit... ), nego i na sve ono što je tomu prethodilo, išlo uz to i slijedilo. Mislim na hrpu jednokratnih bandova koji su vježbali u garažama i šupama od Kraljevice do Mošćenićke Drage i opijali se jeftinim vinom na nekom od lokalnih ”jogova”, mislim također na večernja okupljanja na Kontu i život oko Palacha. Mislim na iskrene i naivne mladenačke snove o demo-snimkama, albumima, samostalnim koncertima, svjetskim turnejama.
Bekim Sejranović, književnik