Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Video: Nadja u Rijeci!

Video: Nadja u Rijeci!Za sam kraj ožujka stiže nam glazbena poslastica iz Kanade, sastav Nadja, dvojac koji stvara glazbu opisanu kao drone metal, ambient doom i shoegaze, kombinirajući elektroniku, epičke riffove i atmosferični glas u jedno putovanje.

Zajedno sa Nadja-om, a po prvi puta ikad, u Evropu stižu Off The International Radar, kvartet koji svojim glazbenim stvaranjem istražuje post-rock, craut-rock, psihodeliju i punk.

Nadja je duet iz Toronta koji čine Aidan Baker (gitara, vokal, žičani instrumenti, puhački instrumenti, ritam mašina) i Leah Buckareff (bas, vokal). Nadja je nastala 2003. godine kao solo projekt eksperimentalno/ ambijentalnog glazbenika i pisca Aidan Bakera (Die Stadt, Mystery Sea, Drone Records) a kao alternativa njegovom solo radu; Nadja istražuje mračniju, bučniju i težu stranu atmosferične i eksperimentalne glazbe, a kao duo započinje s radom potkraj 2004. godine.

Kombinirajući spore i depresivne metal riffove i teške, minimalističke perkusije sa sjetnim melodijama i shoegaze estetikom, Nadja pokušava stvoriti amorfni zid zvuka koji slušatelja podjednako i uzdiže i uništava. Nadjina glazba uspoređena je sa bendovima kao što su Godflesh / Jesu, Halo, Khanate/ Sunn o))), Boris, Esoteric i Earth.

Nadja je zapravo Bakerova „drone posveta“ doom-u. Rezultat toga je kao da Godflesh obrađuje Troum, narkoleptični trance beatovi odsvirani brzinom puzanja kroz koje se probijaju melankolični riffovi. Kroz Nadjinu ambientalnu glazbu provlače se elementi psihodelije, free jazz-a, drone-a i eksperimentalne muzike, ali rifovi su ti koji sastavu Nadja daju zvuk očaja i prizvuk doom-a.
Negdje između post, kraut, psihodelik i punk rocka, između elektronike, eksperimentale i drone-a, postoji mjesto u kojem djeluju Off The International Radar.

Osnovani od strane Henry Sansoma, Don Kennedya i Aaron Dawsona u podrumu kuće u kojoj su živjeli u Torontu, OTIR su narasli od malih party-ja do nastupa sa Holy Fuck, A Place to Bury Strangers, Polmo Polpo, Mahogany i Quintron. Beskrajno velika kolekcija glazbe i duboka ljubav prema glazbi spojila ih je u bend čiji se zvuk može opisati kao epski, hipnotički, ali i snažan.

Kombinacijom odličnih, originalnih vizuala koji se isprepliću sa glazbom, OTIR se poigravaju sa live zvukom prilagođavajući ga prostoru u kojem sviraju; da li agresivnim low-fi nastupom u nekom zagušenom podrumu, atmosferičnim repertoarom kada nastupaju u galeriji ili epskim skladbama na otvorenim stadionima.

Bendu je ovo ujedno i prva evropska turneja!Ulaznice po promotivnoj cijeni od 40,00 kn mogu se kupiti od ponedjeljka 5.3. u Klubu Palach (Kružna 6) te u Glazbenom Centru Rijeka (F. Račkog 22, tel:’51/371-014)!

Sa ovim koncertom, Distune promotion započinje s promicanjem politike početaka programa u najavljeno vrijeme. S obzirom na uvjete korištenja kluba Palach tokom radnih dana po pitanju koncertnih aktivnosti, želimo istaknuti da će dotični koncert početi neuobičajeno rano (20:30h).
Također, od ovog koncerta, započinje se sa pretprodajom ulaznica po promotivnoj cijeni, što je do sada bilo bilo moguće samo rezervacijom. O mjestima pretprodaje publiku ćemo obavijestiti putem najava.

Objavljeno 05.03.2012.

Vremeplov

Svirajući s ljudima raznolikih izričaja čovjek širi vidike, a Rijeka ima pregršt kvalitetnih glazbenika koji imaju što za reći.
Vedran Križan (Manofon), intervju za RiRock.com