Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Video: Nadja u Rijeci!

Video: Nadja u Rijeci!Za sam kraj ožujka stiže nam glazbena poslastica iz Kanade, sastav Nadja, dvojac koji stvara glazbu opisanu kao drone metal, ambient doom i shoegaze, kombinirajući elektroniku, epičke riffove i atmosferični glas u jedno putovanje.

Zajedno sa Nadja-om, a po prvi puta ikad, u Evropu stižu Off The International Radar, kvartet koji svojim glazbenim stvaranjem istražuje post-rock, craut-rock, psihodeliju i punk.

Nadja je duet iz Toronta koji čine Aidan Baker (gitara, vokal, žičani instrumenti, puhački instrumenti, ritam mašina) i Leah Buckareff (bas, vokal). Nadja je nastala 2003. godine kao solo projekt eksperimentalno/ ambijentalnog glazbenika i pisca Aidan Bakera (Die Stadt, Mystery Sea, Drone Records) a kao alternativa njegovom solo radu; Nadja istražuje mračniju, bučniju i težu stranu atmosferične i eksperimentalne glazbe, a kao duo započinje s radom potkraj 2004. godine.

Kombinirajući spore i depresivne metal riffove i teške, minimalističke perkusije sa sjetnim melodijama i shoegaze estetikom, Nadja pokušava stvoriti amorfni zid zvuka koji slušatelja podjednako i uzdiže i uništava. Nadjina glazba uspoređena je sa bendovima kao što su Godflesh / Jesu, Halo, Khanate/ Sunn o))), Boris, Esoteric i Earth.

Nadja je zapravo Bakerova „drone posveta“ doom-u. Rezultat toga je kao da Godflesh obrađuje Troum, narkoleptični trance beatovi odsvirani brzinom puzanja kroz koje se probijaju melankolični riffovi. Kroz Nadjinu ambientalnu glazbu provlače se elementi psihodelije, free jazz-a, drone-a i eksperimentalne muzike, ali rifovi su ti koji sastavu Nadja daju zvuk očaja i prizvuk doom-a.
Negdje između post, kraut, psihodelik i punk rocka, između elektronike, eksperimentale i drone-a, postoji mjesto u kojem djeluju Off The International Radar.

Osnovani od strane Henry Sansoma, Don Kennedya i Aaron Dawsona u podrumu kuće u kojoj su živjeli u Torontu, OTIR su narasli od malih party-ja do nastupa sa Holy Fuck, A Place to Bury Strangers, Polmo Polpo, Mahogany i Quintron. Beskrajno velika kolekcija glazbe i duboka ljubav prema glazbi spojila ih je u bend čiji se zvuk može opisati kao epski, hipnotički, ali i snažan.

Kombinacijom odličnih, originalnih vizuala koji se isprepliću sa glazbom, OTIR se poigravaju sa live zvukom prilagođavajući ga prostoru u kojem sviraju; da li agresivnim low-fi nastupom u nekom zagušenom podrumu, atmosferičnim repertoarom kada nastupaju u galeriji ili epskim skladbama na otvorenim stadionima.

Bendu je ovo ujedno i prva evropska turneja!Ulaznice po promotivnoj cijeni od 40,00 kn mogu se kupiti od ponedjeljka 5.3. u Klubu Palach (Kružna 6) te u Glazbenom Centru Rijeka (F. Račkog 22, tel:’51/371-014)!

Sa ovim koncertom, Distune promotion započinje s promicanjem politike početaka programa u najavljeno vrijeme. S obzirom na uvjete korištenja kluba Palach tokom radnih dana po pitanju koncertnih aktivnosti, želimo istaknuti da će dotični koncert početi neuobičajeno rano (20:30h).
Također, od ovog koncerta, započinje se sa pretprodajom ulaznica po promotivnoj cijeni, što je do sada bilo bilo moguće samo rezervacijom. O mjestima pretprodaje publiku ćemo obavijestiti putem najava.

Objavljeno 05.03.2012.

Vremeplov

Smatram da čovjek ne mora potrošiti puno novaca da bi izgledao onako kako želi ili kako se osjeća.
Magdalena Lupi, riječka dramaturginja