Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Video: Pick a Piper u Palachu

Video: Pick a Piper u PalachuPred sam kraj još jedne koncertne sezone red je došao i na vedrije tonove, a ples je logičan izbor, upravo zato Palach postaje na jedan dan ili bolje rečeno noć, plesni podij, a dirigentskom palicom upravljaju kanadski Pick A Piper i domaći adut Sven Nalis.

Pick a Piper je projekt glazbenika i producenta Brada Webera, poznatijeg kao bubnjara kanadskih Cariboua koji je nastao 2008. uz malu pomoć svojih prijatelja (ponajprije članova Ruby Sunsa, Enona/Brainaca, Born Ruffiansa i Braidsa).

Posljednjih godina, razni su glazbenici mnogo više eksperimentirali sa bitovima i basevima, ali samo nekolicina je je uspjela postići nešto, što je vrijedno spominjati.

Osnovni problem je to što je u klubskoj glazbi praktički neizvedivo postići da ono što je snimljeno na albumu zaživi kad je najpotrebnije, na plesnom podiju u najsirovijem obliku.. Oni koji su uspjeli spojiti ta dva svijeta, mogu se nabrojati na prste jedne ruke. Za Brada se može kazati da je sa Pick A Piperom u tome uspio.

Da bi izveo svoju perfekciju do savršenstva Brad je pozvao mnoštvo prijatelja da mu budu gostujući vokali na albumu (iz prethodno nabrojanih bandova). Brad im je dostavivši demo snimke, dao dovoljno vremena i prostora da sami odrade svoje dionice, što je vrlo bitna činjenica u stvaralaštvu, koja se nerijetko zaboravlja. Nije slutio kako će oni reagirati i doprinijeti albumu i postojećim idejama, ali takav je koncept zacrtao, pa album više nalikuje soundtracku za film , negoli klasičnom producentskom albumu - razne teme, ista nit vodilja.

Tako je nastao album/ploča koji nas nije mogao više zadovoljiti: s mnoštvom kopleksnih i slojevitih ali pamtljivih/slušnih pjesama, gdje je prikazan vrlo istančan osjećaj za ritam, tekst i glazbene finese; usmjeren na detalje, ali osmišljen sa puno širom i jasnijom vizijom.

Album prvijenac izdan je od strane City Slanga, a u sklopu nadolazeće evropske turneje Pick A Piper posjetiti će i Rijeku s ekskluzivnim regionalnim nastupom!Za potpuni doživljalj plesnog petka pobrinuti će se Sven Nalis, pionir riječke drumbe, član legendarne Mase Kru iz Rijeke. Već 12 godina je iza njega od kad je počeo trkeljat po gramofonima i pločama. Dijelio je bine sa legendama dnb-a i ostalih žanrova.

Na njegovim svirkama nikad nemojte očekivat neki striktni žanr kroz cijeli set, to ga pukne kako se njemu svidi i inače je vrlo alergičan na glazbene želje.

Ulaznice po cijeni od 45,00kn mogu se kupiti u Dallas music shopu u Rijeci i putem sustava Entrio.hr dok će im cijena na ulazu biti 60,00kn

Petak, 06.12., Palach, start u 22:30, kraj u 04:00.

Objavljeno 18.11.2013.

Povezani članci

Vremeplov

Naše ideje i atmosfera s albuma potječu iz dvije osnovne premise - jedno je široki spektar glazbe koju slušamo, a drugi je početno ograničeno glazbeno umijeće koje smo vremenom tesali i pretvarali u svoju prednost.
Mauricio Ferlin (The Chweger)