Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Video: Projekt B#art - ”Ironman”

Video: Projekt B#art - ”Ironman”“B#ART - Balkan Art Connection” predstavlja djelovanje i ujedinjenje kroz etno izvedbu pjesme legendarnih rockera Black Sabbath.

Mrežu B#ART za sada predstavlja osam organizacija iz tri zemlje regije: Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije.

Superar u BiH, AkustikUm, Sarajevo Drum Orchestra, Ri Rock, Štek House, Voice, Nebograd i Femix od 2019.g. zajedničkim naporima rade na promociji važnosti jačanja socijalne inkluzije ranjivih skupina, podržavaju i promoviraju pomirenje u regiji kroz zajedničko muziciranje uz stručnu podršku muzičkog producenta Marka Louisa.

B#ART svojim aktivnostima dokazuje da nas različitost spaja i da granice ne postoje za muziku, umjetnost, te dijalog. Misija B#ART mreže je stvaranje ekosistema koji jača one organizacije koje kroz umjetnost mijenjaju društvene tokove, promoviraju svijest o važnosti inkluzije i pomirenja u regiji. Ekosistem i okruženje koje stvara B#ART djelovat će kroz zajedničko stvaralaštvo, razmjenu znanja i iskustava, do stvaranja većih mogućnosti partnerskim organizacijama za pristup finansiranju i održivosti.

Superar u BiH uz podršku internacionalne fondacije Porticus, pokrenuo je istraživanje 2018 godine koje je pokazalo da organizacije u zemljama zapadnog Balkana čiji je cilj socijalna inkluzija kroz muziku i umjetnost imaju potrebu ka strateškom regionalnom povezivanju. Predstavnici organizacija su istakli da je povezivanje u regiji važno za njih kako bi dobili širu platformu za komuniciranje svojih ideja, te jačali pomirenje. Projekat B#ART je nastao kao rezultat ovog istraživanja.“Raznolikost je naša snaga! B#ART dokazuje da biti različiti i drugačiji nije prepreka, nego prednost. Naš krajnji cilj je povezivanje i osnaživanje mladih ljudi kroz umjetnost. Uprkos novonastaloj situaciji, mi i dalje radimo na svom zajedničkom cilju jačanja i širenja mreže. Kako u vrijeme koronavirusa razvijati kreativnost kod djece i mladih ljudi? Kako povezati mlade ljude iz različitih država u regionu kada ih politike konstantno razdvajaju? U društvima država regiona ne pridaje se velika pažnja osnaživanju ranjivih skupina i marginaliziranih grupa. B#ART traži odgovore na ova pitanja. Kroz online radionice o izgradnji povjerenja, te produkciju pjesama, B#ART jača i promovira važnost inkluzije u društvu, važnost pomirenja u regiji, te stvara umjetnosti koja nam sve to omogućava “ – izjavile su inicijatorice projekta B#ART Klaudija Bilić-Selmanović, Irena Klissenbauer i Stela Vasić.

Objavljeno 06.12.2020.

Vremeplov

Hipotetska pitanja dobivaju hipotetske odgovore.
Joan Baez