Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Video: Putokazi - ”Igralica”

Video: Putokazi - ”Igralica”Nakon singla i spota ”TanTanatos Filip Frank remix”, Putokazi predstavljaju i novi singl s četrnaestog albuma „Meandri“.

Riječ je o pjesmi ”Igralica”, dojmljivom singlu koji će vas zaintrigirati snažnom energijom i inovativnim zvukom te potaknuti na promišljanje svijeta oko vas.

”Igralica“ je četvrti po redu video zapis s albuma „Meandri“, a redateljica je i ovaj put mlada i talentirana umjetnica Gea Rajić: „Kroz teatralnu scenu i koreografski dinamizirane pokrete „Igralica“ prkosi Smrti i njezinim posljedicama. Dječja igra poprima karakter obreda, izazivajući pritom u promatraču emocije napetosti i tjeskobe. Crno bijeli kadrovi označuju razliku između Života i Smrti, početne i završne točke, dok crvena boja naglašava jačinu spektra osjećaja koje doživljavamo u međuvremenu.“Legendarni riječki ”Putokazi” ove godine slave punih trideset i šest godina postojanja novim albumom ”Meandri”. ”Odlučili smo zagrebati najdublje. Dosljedni sebi, uronili smo u novi projekt od početka do smrti. Skladbe u ”Meandrima” Putokaza su putovanja koja izmjenjuju tijek, korita Rječine, oštro i krivudavo s promjenama pravca, ali uvijek s konačnim ciljem. Konačnim poput smrti, koja je uvijek na koncu novog početka.”, kažu o novom projektu Putokazi.

Autorica pjesama i vokalnih aranžmana je Miranda Đaković, ujedno i glazbena producentica, a uz nju se kao producenti potpisuju glazbeni aranžeri albuma Zoran Majstorović i Iztok Turk.

”Protiv svijeta da ne poludiš, ponekad treba kriknuti, smoći snage pljunuti u lice da bi se igralo sa životom, po njegovom rubu, po rubu njegova ruba i preko toga ruba. Ne moraš biti Bukowski niti naš Kamov, možeš biti tek ti koji ne pristaješ na smrt puno prije nego što premineš.”

Objavljeno 28.10.2020.

Vremeplov

Kulturni identitet Rijeke nekad i sad očituje se po rock and rollu i subkulturi mladih.
Matko Botić, riječki kazališni dramaturg i glazbenik