Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Video: Putokazi - ”(Moja mala) prijateljica”

Video: Putokazi - ”(Moja mala) prijateljica”Riječki Putokazi predstavili su novi singl ”(Moja mala) prijateljica” sa svog posljednjeg izvrsnog albuma ”Porculan”.

Pjesma autorice Mirande Đaković, u produkciji Iztoka Turka, pisana je zanimljivim ženskim rukopisom i odiše besprijekornom vokalnom interpretacijom skupine te se čini da će svakako biti pravi dar odanim poklonicima skupine, kao i onima koji će to tek postati.

Za pjesmu je snimljen i videospot, a režijska palica povjerena je njihovom stalnom suradniku, riječkom koreografu i redatelju Žaku Valenti.

Kolorističan spot sniman je na sceni Gradskog kazališta lutaka u Rijeci u stilu retro spotova s kraja ’80-ih i početka ’90-ih godina, sa začudnim stajlinzima i kostimima svojstvenim Putokazima.

Članice benda, pak, svojom mladenačkom energijom i ekspresivnom interpretacijom plijene pažnju u širokim kadrovima, a koreografske sekvence pomalo podsjećaju na retro post-punk elektro stil ’90-ih.

Videom i singlom ”(Moja mala) prijateljica”, Putokazi ujedno najavljuju skorašnji promotivni koncert albuma ”Porculan” te obljetnički, retrospektivni koncert ”Vremenska kapsula br. 30”.

Oba koncerta održat će se 30.07. na lokaciji Arheološkog parka u Rijeci.

Svakako treba spomenuti da su Putokazi ovogodišnji dobitnici glazbene nagrade Status za izniman doprinos hrvatskoj glazbi, a Miranda Đaković, dobitnica je zlatne plakete ”Grb grada Rijeke”, javnog priznanja Grada Rijeke za sveukupno glazbeno djelovanje i postignuća, posebno u umjetničkom vodstvu i radu s Putokazima.

Objavljeno 01.07.2014.

Vremeplov

Realnost je ta koja kod nas prima fantastične razmjere.
Rambo Amadus