Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Video: Scarred by Beauty u Placeu

Video: Scarred by Beauty u PlaceuU ponedjeljak 14.05., u klub Place dolaze Scarred by Beauty i The Dead Lay Waiting, dva odlična moderna metal benda, dok će im lokalna podrška biti MBurns iz Crikvenice.

Scarred by Beauty nam dolaze iz Kopenhagena (Danska). Sviraju od 2006. godine, a 2009. su bili laureati Danish Metal Awards u kategoriji talenata godine.

Iza sebe imaju dva izdanja, ”Swim” EP, te album ”Sutra”. Do sada su, između ostalog, svirali uz Meshuggah, Gojira i Devil Sold His Soul, a zagrebačka publika ih je imala prilike upoznati kada su u Močvari svirali uz The Black Dahlia Murder.

Kombinirajući melodični metal i metalcore s opakim grooveom stvaraju žestoku, a u isto vrijeme melodičnu i melankoličnu glazbu.

Mediji su im nakloni, tako da su dobili pozitivne recenzije od svih relevantnih medija koji prate metal glazbu, uključujući i britanski Metal Hammer.The Dead Lay Waiting je metalcore bend iz Swindona (Velika Britanija), a sviraju od 2007. godine. Iza sebe imaju dva albuma, ”We Rise” i ”Almost Heaven”, turneje s Trigger The Bloodshed, Bleed From Within i Sarah Jezebel Deva (ex-Cradle of Filth), te pojedinačne koncerte sa Soulfly, Nightwish, As I Lay Dying, Opeth i Napalm Death.

Između ostaloga, svirali su na Download festivalu, Bloodstocku i Hammerfestu. Albumi su im dobili visoke ocjene u Kerrangu, Terrorizeru, Metal Hammeru i Rocksoundu. Također, snimili su i dva spota.MBurns je metal bend iz Crikvenice. Sviraju od 2006. godine, a prošle godine su snimili svoj prvi album na kojemu se našlo četrnaest pjesama. Svirali su diljem Hrvatske, ali i po Sloveniji i BiH, gdje su svirali uz Therapy? i Kosheen.

Uz izobilje žestokih riffova, ali i jakih melodija i melodičnih pjevanja, dovoljno su žestoki za svakog metalca, ali i dovoljno zanimljivi i melodični za sve one koji se baš i ne snalaze u metal vodama.

Prije i nakon koncerta glazbu biraju Indi i Zded, tako da standardno možete očekivati indie-rock / post-rock / emo-rock / math-rock / punk-rock / screamo-rock / hardcore-rock / noise-rock / touch&go-rock / papuče-rock i možda malo njemačkog hip-hopa.

Cijena ulaznice je 20 kuna, a koncert će započeti točno u 21:00.

Objavljeno 12.05.2012.

Vremeplov

Nisam nikad bio član ikojeg benda ili nečiji menadžer, uvijek sam bio tek osoba iz publike, što će reći bez potrebe da bilo komu iz krivih razloga pridajem ili odričem važnost. OK, i iz publike se može pogriješiti, ali barem ne u lošoj namjeri.
Velid Đekić (Riječki publicist), intervju za RiRock.com