Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Video: Stoner-rock izdanje Delta Summer Street Sessiona

Video: Stoner-rock izdanje Delta Summer Street SessionaUdruga Ri Rock otvorila je svoj street-art i koncertni program pod nazivom Delta Summer Street Session - Projekt Music Box 13.07.2013. Nastupili su mladi demo bendovi iz Rijeke i Pule pred sasvim solidnim brojem posjetitelja na novoj, a pokazalo se i logistički boljoj lokaciji ispred samih prostorija udruge na Delti.

Otvorenje je dokumentirano 22-minutnim video zapisom.Projekt će se održavati do kraja ljeta, a već u subotu 27.7. nastavlja u ritmu stoner-rocka, pustinje i teških masnih riffova uz varaždinski Drone Hunter, Deaf Season iz Slavonskog Broda te domaće GreeNmill i Uma Thurman.

Drone Hunter je vrlo jednostavan, groovy i heavy varaždinski instrumental stoner trojac bez fancy melodija i solaža. Sveden na samu sirovost, njihovom zvuku oduzimaju overthinked i overproduced aranžman te deru ravno iz srca i duše uživajući dok to čine.

Mladi i nabrijani dečki iz Slavonsko Brodskog benda Deaf Season odlučno praše pravi desert stoner. Loši uvjeti njihovog grada im ne pomažu u stvaranju no ovaj bend se ipak izbio kao mlade nade novo/starog zvuka koje su Doorsi furali u svojim vizijama dana provednih u pustinji. Mladost mixana sa starim dobrim zvukom rocka iz 70ih; Palac gore!

Što je GreeNmill? Glazbeno iskusni trojac iz Rijeke okupljen u mladi heavy stoner bend pod imenom GreeNmill. Glasno i moćno su karakteristike ovog novog benda, a publici ostavljaju da na skorašnjim koncertima saznaju što je mlin skovao okretajući pive, ideje i rifove.

Triperski štih, žestoke dionice i buka Riječkog stoner benda Uma Thurman traži više od samog slušanja glazbe. Poziva na duboko opuštanje uma s pokojom eksplozijom emocija dokazujući da se mogu vješto zavući u bilo koji žanr mjuze i dalje isplivati kao osebujan bend. S vlastitim indentitetom spremni su da sve poklonike stoner mjuze zakače pustinjskom olujom nazvanom Uma Thurman.

Kao i u prošloj epizodi Delta Summer Street Sessiona i u ovoj nastavljamo s street art programom uređenja fasade zgrade Molekule tokom dana uz Fat Boys Lim DJ-e. Ovom prilikom pozivamo sve umjetnike da nam se slobodno odazovu u umjetničkom dijelu programa i pridruže nam se ukrašavanju glazbene ulice Music Boxa Udruge Ri Rock na Delti sa svojim kreacijama, skulpturama, instalacijama, street art intervencijama i sl. kako bi pretvorili ovaj oronuli i surovi dio grada u šareno ludilo stvoreno za umjetnost.

Podsjećamo da 1., 2. i 3.8.2013. ključeve festivala predajemo riječkim metal snagama u obliku trodnevnog metal događaja, uz goste iz drugih država, gradova i galaksija. U četvrtak 1.8. nastupiti će Cut the Cord, Monox i njemački Inward Effect. U petak 2.8. bendovi Proklet, Czaar i Mesmera iz Trogira, a u subotu 3.8. ovaj mini metal festivalčić zatvoriti će Hatzer, Another Decade, Mutilated Evilution i zagrebački Godlike.

Ulaz na ova događanja i dalje ostaje besplatan, no projekt možete podržati donacijama u donacijsku kutiju. Lagano ljetno druženje na uz umjetnost počinje od 15 sati, a sam koncertni dio programa zakazan je za točno 20:00 h.

Objavljeno 22.07.2013.

Vremeplov

Čovjek mora znati svoje granice. Ja ne znam koje su vaše granice. Sa dvanaest godina sam shvatio koje su moje. Shvatio sam da nema previše granica ako radim po svom.
Johnny Cash