Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Video: Tarana u Tunelu!

Video: Tarana u Tunelu!Tarana je projekt bubnjara i peruksionista Ravisha Momina formiran 2003. godine. Glazba Tarane svodi se na interakciju između trombona i bubnjeva popraćenu atmosferama i beatovima elektronske glazbe. Ritmički se ponajviše oslanjaju na ritmove Sjeverne Afrike, te Bliskog i Dalekog Istoka.

Tarana je osnovana 2003. pod vodstvom udaraljkaša i skladatelja Ravish Momina.
Rodom Indijac, trenutno boraveći u New Yorku, Ravish Momin u Taranu je ”ugradio” jedinstveni spoj trombona i bubnjeva, koristeći istočnoazijske (uključujući indijske, japanske i afganistanske), bliskoistočne i sjevernoafričke ritmove, kao osnovu za novo kreativno glazbeno iskustvo.

Tarana kreira kompozicije koje se s lakoćom stapaju sa pisanim materijalom u spontanoj grupnoj interakciji, u skladu s električnim petljama, ritmovima, teksturama i ambijentalnim zvukom.
Njihov prvi album pod nazivom ’’Climbing the Banyan Tree’’ u 2004. izdan od strane CleanFeed Record Labeal kritika prihvaća s oduševljenjem, a AllAboutJazz.com ističe slijedeće:’’ Glupo je reći da je Tarana bez presedana u svjetskoj glazbi koja teži improvizaciji. Ali prava sinteza sjevernoameričkih, južnih i istočnoazijskih motiva, neposrednosti slobodne improvizacije vjerojatno nije postojala do izlaska ovog albuma’’.

Ravish Momin, osnivač benda, surađivao s mnnogima (bilo u studiju ili na nastupima) , spomenimo samo neke: saksofonist Kalaparush Maurice McIntyre,gitarist Brad Shepik, basisti Wilber Morris i William Parker, violinisti Billy Bang, Jason Kao Hwang, udarljkaši Susie Ibarra, Kenny Wolleson & Jim Black, Tel Aviv Jazz Festival, Israel, Era Jazzu Festival, Poland, Sons D’Hiver Festival, Paris, France, Kerava Jazz Festival, Finland, Guelph Jazz Festival, Canada, Chicago Jazz Festival...

Drugi član Tarane, Rick Parker, također se može pohvaliti s mnogobrojim nastupima kroz svoj Rick Parker Collective gdje je svirao s George Bensonom, Grady Tateom, Eddie Hendersonom, Steve Turreom i ostalima.2004. osvjio je nagradu ASCAP ( American Society of Composers, Authors and Publishers) u kategoriji Young Jazz Composer.

Objavljeno 20.11.2013.

Vremeplov

Zapravo sam totalni frik za čitanje, za glazbu i za filmove. Imam veliku kolekciju filmova zato što nemam televiziju već godinama. Ne želim gledati televiziju i čitati neke novine. Jako sam postala izbirljiva i stroga u odabiru. To je neki moj vlastiti ”pokret otpora”.
Nikolina Deranja, novinarka i voditeljica (Radio Rijeka)