Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Video: The Holydrug Couple u Tunelu!

Video: The Holydrug Couple u Tunelu!U srijedu 06.11. 2013. u riječkom Tunelu čeka vas jedinstven doživljaj uz The Holydrug Couple & Pe Kun.

The Holydrug Couple čine dvoje putnika šumom, ujedinjena voljom. Iako samo dvoje, uspjevaju baciti slušatelje u psihodelični trans. Kao jednolični ritam vlaka u pokretu, svojim umjereno brzim pjesmama, zaogrću slušatelje u gustu i mističnu energiju.

Bez potrebe i želje za slijeđenjem suvremene glazbene scene, oni svojim pristupom odaju počast blues herojima, indijskim ragama i mistici.

Par kojeg čine Ives Sepúlveda i Manuel Parra početkom godine objavili su samostalni album pod nazivom ”Noctuary” (izdan od Scared Bone)” snimljenom u Čileu. U kućnom studiju, sami su od početka do kraja snimili, za što su se odlučili zbog ranijeg iskustva da nitko s kim su radili nije u stanju shvatiti što žele učiniti sa zvukom kojeg stvaraju.

Nakon četiri mjeseca obsesivnog rada, praktički ne izlazeći iz studija, Ives, se prihvaća producentskog posla i finalizira album, s kojim se bend itekako ponosi. Rezultat njihovih napora je album koji je kompleksniji i astralniji od njegova predhodnika, albuma pod nazivom ”Awe”. ”Noctuary” zvuči više kao usporeni san ljetne zabave na plaži iz 60-ih iz kojeg se nikad ne poželite probuditi.

Sa zvukom koji podsjeća na čuda prirode koja nas okružuje, The Holydrug Couple su dio brzo rastuće čileanske psihodelične rock scene. Djeca Santiaga odakle dolaze, Ives Sepulveda i Manuel Parra, stvorila su lebdeći blues-y zvuk koji zaogrnut repetitivnim gitarama, bubnjem i vokalima zatvara svoje ruke oko slušatelja i privlači ga na svoje grudi gustim slojevima melodije.

Podrška su im bend Pe Kun, isklesan 2012. godine fuzijom članova Mamojebca i Bastora. Uzimajući u obzir da je glazba samo osjećaj, koji mijenja svoju strukturu iz sekunde u sekundu, smatraju da nema potrebe ni smisla ograničiti ga unutar kaveza tj. pjesme.
Vjeruju da glazba dolazi do maksimalnog izražaja kada je slobodna i spontana bez unaprijed određene forme.

Franjo Grgić na bubnjevima, Alen Karabaić na basu i Leo Marohnić na eletričnoj gitari, kombinirajući raznovrsne zvukove i stilove glazbe stvaraju jedno egzodično i nepredvidljivo putovanje.

Početak koncerta u 21:00. Ulaznice po cijeni od 30kn nabavite u Dallas music shopu Rijeka, Tunelu, u sustavu Entrio.hr a na dan koncerta cijena ulaznice biti će 50kn.

U suradnji s Lynx Lynx Music kupljena karta za riječki koncert The Holydrug Couple & Pe Kun vrijedi i za koncert Follakzoid & Leifert (srijeda, 13.11. @Močvara) ali i obrnuto.
Jedna karta dupla doza zabave!
Objavljeno 05.11.2013.

Povezani članci

Vremeplov

Ne možete vječno biti spasitelji rocka - dođe netko drugi i preuzme zastavu, barem u očima medija.
Mike Gibson (Godfathers)