Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Video: Urban & 4 predstavili ’Mamuta’ Rijeci

Video: Urban & 4 predstavili ’Mamuta’ RijeciNakon pauze u kojoj je jedan od najatraktivnijih prostora grada Rijeke bio zatvoren, u petak je s radom započeo Pogon kulture. Vidljivo je bilo zadovoljstvo mnogobrojne publike koja je ovaj prostor posječivala kroz sve njegove transformacije i promjene imena od Jupitera do Sterea...

Za tako, i bendovima i publici, zanimljiv prostor trebalo je izabrati pravog izvođača, a pokazalo se da su Urban & 4 bili pun pogodak. Pogon je oba dana bio pun no primjetno je bilo kako je u petak događaj pohodila uglavnom mlađa publika, uz pokoju iznimku, dok je subota bila prošarana svim generacijama grada na Rječini.

Budući Urban i četvorka rijetko nastupaju u vlastitom gradu vladalo je pravo uzbuđenje pred koncerte, što se po reakcijama publike potvrdilo u oba dana, međutim gledajući ukupan dojam nakon koncerata očito je da je subotnji koncert bio kompaktniji.

Kako se u bendu radi o izvrsnim glazbenicima, njihova usviranost i virtuoznost bile su na razini na oba koncerta, no koncert održan u petak bio je isprekidan mnogobrojnim pauzama od kojih su mnoge prošle tek u jednostavnom iščekivanju sljedeće pjesme. Očito svijesni toga dečki su promijenili taktiku i osim kratkog predstavljanja benda i objašnjavanja nastanka nekolicine pjesma subotnji je koncert odsviran u jednom dahu.

Urban & 4 pozvali su sve okupljene na šetnju Venecijom nakon koje je uslijedilo emotivno i energično proputovanje kroz njihov bogati opus. Od samog početka publika je odlično reagirala na svaku numeru i popratila izvedbe i pjesmom i plesom.

U moru blistavih pjesama koje su ponudili na subotnjem koncertu najvatreniji doček ipak su imale ’Dio tebe’, ’Ruke’, ’Budi moja voda’, ’Astronaut’, ’Mjesečev rog’, ’Odlučio sam da te volim’...Kao i prethodnog dana prije izvedbe pjesme ’Priđi mi bliže’ Urban je iz publike pozvao dobrovoljce da im se pridruže na stageu i zamijene dječji zbor koji inače sudjeluje u ovoj pjesmi.

U dva i pol sata Urban & 4 predstavili su Rijeci ’Mamuta’ ali nas i podsjetili na bogatsvo pjesama koje su stvorili proteklih godina. Zanimljiv vizualni izgled Pogona, odličan zvuk i dobra sinergija benda i publike razlog su više nego odličnih komentara odgledanog, no ipak zamjerka ide očito problematičnom rješenju ventilacije zbog čega je od početka koncerta čitav prostor bio ispunjen dimom cigareta koji je samo stajao. Kao i prethodnog dana ovaj je problem bio razlog zbog čega je nakon dva bisa i kraja koncerta publika iako s osmjesima na licima odlučila pohrliliti prema izlazu a ne ostati družiti se u Pogonu.

ASPaulić

Objavljeno 05.10.2015.

Vremeplov

Ratovi su uvijek započinjali zbog religija.
Glenn Danzig