Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Vikend Nad Urom

Vikend Nad UromDražen Šolc je hrvatski bubnjar koji je 2012. godine proglašen najboljim hrvatskim bubnjarem u proteklih 25 godina.

Najpoznatiji je po angažmanu u grupi Parni Valjak, a baš je Aki Rahimovski rekao da je ta nagrada bila očekivana i dodao - ”Marinković je sjajan bubnjar, ali nikad nećemo imati nekog kao što je Šolc”. Nastupao je, uz Parni valjak, sa velikim brojem poznatih hrvatskih sastava i glazbenika poput Prljavog kazališta, The Bastardza, Psihomodo Popa, Gibonnija, Severine, Drage Mlinarca i mnogih drugih.

Nakon razilaženja Parnog Valjka Aki poziva Šolca te okuplja dio benda s kojim 2007. godine izdaju album ”U vremenu izgubljenih” na kojem je Šolc autor pjesama, a 2008. godine Šolc osniva svoj autorski bend Dog Kantina, koji sa pjesmama ”Kao da smo sami” i ”Savršen svijet” osvaja prva mjesta svih radijskih top-lista.

Njegov najnoviji projekt Vindon Havin zapravo je dobio ime po pseudonimu mlade pjevačice iz Zagreba Petre Oreč, koja uz Dražena predvodi ovu novu glazbenu priču. Ostali vrsni glazbenici koje je Dražen okupio su Jurica Hotko na klavijaturama, Robert Vnuk na gitari, Oleg Colnago na bas gitari te Marko Križan kao gost na saxofonu.

Sviraju soul, blues, funk odnosno jednu zanimljivu fuziju svega navedenog, a na repertoaru se uz autorske pjesme nađu i obrade od Arethe Franklin, Ette James, TineTurner i mnogih drugih svjetskih hit izvođača.

U kvalitetu njihove svirke uvjerite se večeras 31. 05. Nad Urom.

Sljedeći dan 01.06. na istom mjestu održati će se još jedna Demo večer na kojoj će se predstaviti dva odlična mlada benda, Syleth iz Rijeke te Noisefight iz Pule.

Syleth je bend koji je nastao 2010. a kombiniranjem metal glazbe sa drugim glazbenim žanrovima ostavlaju zanimljiv i unikatan glazbeni dojam. Do kraja 2012. godine nastupaju na raznim festivalima, među kojima valja posebno napomenuti RockLive Festival Koprivnica te Urban Fest Osijek. Početkom 2013. završavaju sa radom i snimanjem albuma prvijenca ’’More Than 60 Lies’’, a članovi su Lino Grim (vokal, gitara), Carls Haydn (gitara), Rino Duvančić (bass) i Silvien Krosnjak (bubnjevi).

Noisefight je nastao 2010. a inspirirani su glazbom bendova poput Bad Religion, Rise Against, Ignite i sl. Imali su velik broj nastupa po Istri i Hrvatskoj, a ovo im je prvi nastup u Rijeci. Bend je izdao album pod nazivom ”Downward Spiral” u travnju ove godine, a članovi benda su Marko Matana (vokal), Luka Grubišić (bass), Slavko Bunčić (gitara), Neven Kacun (gitara) i Andro Bupić (bubanj).

Nastupi počinju u 20:30, a ulaz je svakog dana besplatan.

Objavljeno 31.05.2013.

Vremeplov

Ovo što se sada događa je video rock, moglo bi se reći ”You Tube rock”, i to se događa već duže vrijeme, a bavi se više tim nekim ukrasima nego - suštinom stvar.
Koja (Disciplin A Kitschme)