Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Vikend otvaranje OMC Palach 03. i 04.10.2014.

Vikend otvaranje OMC Palach 03. i 04.10.2014.Nakon više od godinu dana iza zatvorenih vrata, velikoga broja programa koji su održani unatoč nedostatku potrebne infrastrukture, Palach ponovno postaje epicentrom alternativne kulture kroz velebni vikend otvaranja u kojemu se susreću razne generacije bivših i sadašnjih posjetitelja, raznoliki žanrovi i bogat sadržaj unutar prostorija koji će ponovno svakoga vikenda biti ispunjene različitim programima.

Petak 3.10., 20 – 04h

Galerija S.K.C. – Otvorenje izložbe B.A.K.A. Kolektiv (Sisak/Zagreb) 20-24h

Galerija S.K.C. predstavlja B.A.K.A. kolektiv, jednu od zanimljivijih priča s prostora Balkana. B.A.K.A. je skupina svestranih prijatelja, okupljenih pod tim imenom od 2011. godine, koja djeluje u području filmske i vizualne produkcije, glazbe i dizajna.

2012. godine pokrenuli su svoju nezavisnu video produkciju čiji su se radovi prikazivali na priznatim filmskim festivalima poput DORF-a i Revije Hrvatskog kratkog filma i prostorima Art Kina u Rijeci i MM centra u Zagrebu.

Članovi B.A.K.A.-e djeluju i u dizajnerskom tandemu ’This Town needs Posters’ koji su ove godine osvojili prvu nagradu u izlagačkom dijelu dizajnerskog festival Dan-D. ’This Town needs Posters’ nastao je 2008., od 2012. postoji kao tandem koji čine dva studenta arhitekture, a fokusira se na izradu analogno dizajniranih i tehnikom visokog tiska otisnutih plakata.

Grafičko oblikovanje svode na same osnove, a naglasak stavljaju na proces fizičke izrade plakata i greške koje se pritom javljaju. Na izložbi će se izložiti sve komponente potrebne za tisak, kao i sami plakati.

B.A.K.A.-in noise/alt-rock bend ### nastupao je po kultnim klubovima u Zagrebu i Beogradu, a njihovo audio izdanje ’Mulj’ progašeno je jednim od najboljih u 2013. godini.

U B.A.K.A-i poimence djeluju: Goran Nježić, Matija Tomić, Sven Sorić, Hrvoje Spudić, Jurica Zrnc, Patrik Gregurec, Helenea Pereković, Valentino Hodalj, Miroslav Režić i Ivan Klarić.

Svoje filmove, videe, skulpture i dizajn pokazat će nam od 3. do 11. listopada u Galeriji povodom Palachova otvorenja. Izložba se može pogledati radnim danom od 16 do 20 sati, osim 3. i 4. listopada kada će biti otvorena od 20 do 24.

Objavljeno 28.09.2014.

Vremeplov

Što pokreće velika djela? Taština.
Janko Polić Kamov