Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Vikend otvaranje OMC Palach 03. i 04.10.2014.

Vikend otvaranje OMC Palach 03. i 04.10.2014.Nakon više od godinu dana iza zatvorenih vrata, velikoga broja programa koji su održani unatoč nedostatku potrebne infrastrukture, Palach ponovno postaje epicentrom alternativne kulture kroz velebni vikend otvaranja u kojemu se susreću razne generacije bivših i sadašnjih posjetitelja, raznoliki žanrovi i bogat sadržaj unutar prostorija koji će ponovno svakoga vikenda biti ispunjene različitim programima.

Petak 3.10., 20 – 04h

Galerija S.K.C. – Otvorenje izložbe B.A.K.A. Kolektiv (Sisak/Zagreb) 20-24h

Galerija S.K.C. predstavlja B.A.K.A. kolektiv, jednu od zanimljivijih priča s prostora Balkana. B.A.K.A. je skupina svestranih prijatelja, okupljenih pod tim imenom od 2011. godine, koja djeluje u području filmske i vizualne produkcije, glazbe i dizajna.

2012. godine pokrenuli su svoju nezavisnu video produkciju čiji su se radovi prikazivali na priznatim filmskim festivalima poput DORF-a i Revije Hrvatskog kratkog filma i prostorima Art Kina u Rijeci i MM centra u Zagrebu.

Članovi B.A.K.A.-e djeluju i u dizajnerskom tandemu ’This Town needs Posters’ koji su ove godine osvojili prvu nagradu u izlagačkom dijelu dizajnerskog festival Dan-D. ’This Town needs Posters’ nastao je 2008., od 2012. postoji kao tandem koji čine dva studenta arhitekture, a fokusira se na izradu analogno dizajniranih i tehnikom visokog tiska otisnutih plakata.

Grafičko oblikovanje svode na same osnove, a naglasak stavljaju na proces fizičke izrade plakata i greške koje se pritom javljaju. Na izložbi će se izložiti sve komponente potrebne za tisak, kao i sami plakati.

B.A.K.A.-in noise/alt-rock bend ### nastupao je po kultnim klubovima u Zagrebu i Beogradu, a njihovo audio izdanje ’Mulj’ progašeno je jednim od najboljih u 2013. godini.

U B.A.K.A-i poimence djeluju: Goran Nježić, Matija Tomić, Sven Sorić, Hrvoje Spudić, Jurica Zrnc, Patrik Gregurec, Helenea Pereković, Valentino Hodalj, Miroslav Režić i Ivan Klarić.

Svoje filmove, videe, skulpture i dizajn pokazat će nam od 3. do 11. listopada u Galeriji povodom Palachova otvorenja. Izložba se može pogledati radnim danom od 16 do 20 sati, osim 3. i 4. listopada kada će biti otvorena od 20 do 24.

Objavljeno 28.09.2014.

Vremeplov

Na fakultetu sam studirao politiku, pa me to zanima. Kako neki vole pročitati dobru knjigu ili preslušati neki CD, tako ja imam potrebu za politikom. Mislim da će kapitalizam uskoro propasti jer mnoge stvari ne štimaju u njemu, posebno u Britaniji. Ma politika je svugdje zanimljiva, bilo da je riječ o Venecueli, Kosovu, Walesu...
Nicky Wire (Manic Street Preachers)