Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Vlasta Popić i Mnjenje u Palachu

Vlasta Popić i Mnjenje u PalachuVlastu Popić je najlakše povezati s nekolicinom new wave / post-punk / noise-rock izvođača kao što su Repetitor, Fugazi, Sonic Youth, Šarlo Akrobata, Nikki Louder, Punčke, pa dijelom čak i Bernays Propaganda, Xaxaxa ili Karate.

Sve u svemu nudi Vlasta Popić ugodnu žanrovsku mješavinu koja bi trebala zadovoljiti široki spektar zahtjevnijih glazbenih ukusa. U Rijeku dolaze u sklopu aktualne promocije svog novog (hvaljenog) albuma ”Kvadrat”.

Mnjenje kombinira tradicionalni DIY pristup rokenrolu i energiju hardcore punka sa hipnotičkim repetitivnim pasažima koji vuku poreklo iz krautrocka sedamdesetih, gitarskom bukom i feedbackom post-punka i noise rock scene osamdesetih i početka devedesetih, uz povremene jazz, fusion i dub ukrase tamo gde se najmanje nadate da će biti, sve lepo složeno u glatku homogenu masu, i dodatno garnirano autentičnim tekstovima koji slušaoca presecaju na pola i ostavljaju bez daha.

Oba benda ”njeguju” bučnu, ali kvalitetnu i pozitivnu energiju koja frca na njihovim živim svirkama pa ne sumnjamo da će tako biti i na riječkom koncertu.

Cijena ulaznica 20/25kn
Pretprodaja: Dallas music shop Rijeka i sustav Entrio.hr

Objavljeno 09.04.2015.

Vremeplov

Uzmimo punk muziku. Sa glazbenog aspekta lako je reći da je to ... mm... sranje. Ali, to je također sociološki fenomen po svojim sociološkim implikacijama. Mladi ljudi, kao ljudska bića, odgovaraju okolini koja je manje više neprijateljska ili puna nasilja.

John Mclaughlin