Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

VOJKO OBERSNEL - Hartera nije politički trik vikend prije izbora

VOJKO OBERSNEL - Hartera nije politički trik vikend prije izboraSvakako nećemo zaboraviti centar za mlade nakon izbora i sredstva za uređenje Marganova definitivno ulaze u proračun za iduću godinu, obećao je Vojko Obersnel.

Projekt Hartera i uređenje Marganova u centar za mlade ide dalje – tvrdi još uvijek aktualni gradonačelnik Vojko Obersnel, napominjući kako se ne radi o predizbornom triku, nego planiranoj investiciji za iduću godinu.
Naime, nakon što su se slegli dojmovi iza prošlotjednog Festivala Hartera gradom su se raširile rasprave – je li Hartera bila politički trik vikend prije izbora, a na koju će se zaboraviti čim se prebroje pobjednički glasovi ili se radi o ozbiljnom projektu koji će Grad Rijeka (u bilo kojem sastavu) svakako imati u vidu i nakon izbora?

Jer, poznato je da do »jučer« Vojko Obersnel i vladajući u gradu proteklih godina i nisu bili baš veliki zagovornici rock kulture i revitalizacije takvih subkulturnih okupljališta mladih, što je išlo od postupnog zatiranja legendarnog Palacha do aktivne podrške »buđenju riječkog noćnog života« u vidu komercijalnih »šminka« kafića i klubova. U razgovoru za naš list, Obersnel pak naglašava kako je trenutačna gradska vlast počela razmišljati o nasušnoj potrebi kluba za mlade znatno prije izbora, s obzirom na to da je Marganovo i otkupila s tom idejom, za gotovo tri milijuna kuna koliko je odobreno još prošle godine.

– Svakako nećemo zaboraviti centar za mlade nakon izbora i sredstva za uređenje Marganova definitvno ulaze u proračun za iduću godinu, siguran je u pobjedu bio Obersnel te dodao: »Planiramo u idućih godinu dana ili nešto malo više cijelo područje Marganova dovesti u red da se to onda može dati na javni natječaj. Onome tko dobije natječaj ugovorno će se uvjetovati da se prostor ne smije u potpunosti komercijalizirati, već da tu bude mjesta i za manifestacije bez naplate ulaznica, što bi Grad u jednom dijelu potpomagao«.

Gradonačelnik je dodao kako za posao vođenja polivalentnog centra za mlade na Marganovu ima nekoliko različitih interesenata, no dosad je jedini konkretan prijedlog uređenja i programa ponudila inicijativa građana koja je organizirala Festival Hartera. Njihova su imena Riječanima dobro poznata: dugogodišnji voditelj klubova i organizator brojnih manifestacija Simon Dejhalla, umjetnik, glazbenik i član grupe Let 3 Damir Martinović Mrle i renomirani riječki arhitekt Idis Turato.

– Naša inicijativa nema nikakve veze s politikom, mi smo jednostavno grupa građana koja je zasad jedina ponudila Gradu Rijeci konkretno rješenje i projekt cijelog kluba s pratećim sadržajima. Kroz dva mjeseca izradit ćemo i idejni projekt s troškovnikom i svim potrebnim specifikacijama, kao i prvi prijedlog za partnerstvo koji ćemo priložiti Gradu, a ponudit ćemo i idejno rješenje prometne regulacije unutar kompleksa bivše tvornice, naglasio je Turato.

Simon Dejhalla: Činjenica je da smo pustili prevelik broj ljudi i svakako priznajemo da se radi o krivoj procjeni. Treba, međutim, naglasiti da čak i uz ovoliku gužvu nije bilo niti jednog incidenta i niti jedne pritužbe na buku.

Prema riječima organizatora, troškovi festivala su iznosili 550.000 kuna, u što nisu uključeni troškovi rasvjete, agregata i slično, što je namirio Grad Rijeka. U prostoru Morganovo bi se trebao, kako najavljuju organizatori, 19 studenog trebao održati ovogodišnji Ri rock.

Iva Vlašimski

Objavljeno 18.05.2005.

Vremeplov

Ljepota muzike je u ljepoti čovjeka koji je donese.
Dado Topić