Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

VOJKO OBERSNEL - Hartera nije politički trik vikend prije izbora

VOJKO OBERSNEL - Hartera nije politički trik vikend prije izboraSvakako nećemo zaboraviti centar za mlade nakon izbora i sredstva za uređenje Marganova definitivno ulaze u proračun za iduću godinu, obećao je Vojko Obersnel.

Projekt Hartera i uređenje Marganova u centar za mlade ide dalje – tvrdi još uvijek aktualni gradonačelnik Vojko Obersnel, napominjući kako se ne radi o predizbornom triku, nego planiranoj investiciji za iduću godinu.
Naime, nakon što su se slegli dojmovi iza prošlotjednog Festivala Hartera gradom su se raširile rasprave – je li Hartera bila politički trik vikend prije izbora, a na koju će se zaboraviti čim se prebroje pobjednički glasovi ili se radi o ozbiljnom projektu koji će Grad Rijeka (u bilo kojem sastavu) svakako imati u vidu i nakon izbora?

Jer, poznato je da do »jučer« Vojko Obersnel i vladajući u gradu proteklih godina i nisu bili baš veliki zagovornici rock kulture i revitalizacije takvih subkulturnih okupljališta mladih, što je išlo od postupnog zatiranja legendarnog Palacha do aktivne podrške »buđenju riječkog noćnog života« u vidu komercijalnih »šminka« kafića i klubova. U razgovoru za naš list, Obersnel pak naglašava kako je trenutačna gradska vlast počela razmišljati o nasušnoj potrebi kluba za mlade znatno prije izbora, s obzirom na to da je Marganovo i otkupila s tom idejom, za gotovo tri milijuna kuna koliko je odobreno još prošle godine.

– Svakako nećemo zaboraviti centar za mlade nakon izbora i sredstva za uređenje Marganova definitvno ulaze u proračun za iduću godinu, siguran je u pobjedu bio Obersnel te dodao: »Planiramo u idućih godinu dana ili nešto malo više cijelo područje Marganova dovesti u red da se to onda može dati na javni natječaj. Onome tko dobije natječaj ugovorno će se uvjetovati da se prostor ne smije u potpunosti komercijalizirati, već da tu bude mjesta i za manifestacije bez naplate ulaznica, što bi Grad u jednom dijelu potpomagao«.

Gradonačelnik je dodao kako za posao vođenja polivalentnog centra za mlade na Marganovu ima nekoliko različitih interesenata, no dosad je jedini konkretan prijedlog uređenja i programa ponudila inicijativa građana koja je organizirala Festival Hartera. Njihova su imena Riječanima dobro poznata: dugogodišnji voditelj klubova i organizator brojnih manifestacija Simon Dejhalla, umjetnik, glazbenik i član grupe Let 3 Damir Martinović Mrle i renomirani riječki arhitekt Idis Turato.

– Naša inicijativa nema nikakve veze s politikom, mi smo jednostavno grupa građana koja je zasad jedina ponudila Gradu Rijeci konkretno rješenje i projekt cijelog kluba s pratećim sadržajima. Kroz dva mjeseca izradit ćemo i idejni projekt s troškovnikom i svim potrebnim specifikacijama, kao i prvi prijedlog za partnerstvo koji ćemo priložiti Gradu, a ponudit ćemo i idejno rješenje prometne regulacije unutar kompleksa bivše tvornice, naglasio je Turato.

Simon Dejhalla: Činjenica je da smo pustili prevelik broj ljudi i svakako priznajemo da se radi o krivoj procjeni. Treba, međutim, naglasiti da čak i uz ovoliku gužvu nije bilo niti jednog incidenta i niti jedne pritužbe na buku.

Prema riječima organizatora, troškovi festivala su iznosili 550.000 kuna, u što nisu uključeni troškovi rasvjete, agregata i slično, što je namirio Grad Rijeka. U prostoru Morganovo bi se trebao, kako najavljuju organizatori, 19 studenog trebao održati ovogodišnji Ri rock.

Iva Vlašimski

Objavljeno 18.05.2005.

Vremeplov

Ovdje je sve u raspadu, a mediji rade sve protiv ove zemlje stvarajući kriterije koji za rezultat imaju da premalo naše glazbe izlazi izvan granica ove zemlje, premda imamo izuzetno talentiranih glazbenika koji ni po čemu ne zaostaju za svjetskim. Što se mene tiče, o meni nitko ništa ne mora pisati u Hrvatskoj.
Damir Halilić Hal