Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Walter et Les Mandrills

Walter et Les MandrillsOvogodišnji osmi po redu, međumarodni festival alternativne, nezavisne i urbane glazbe Viva La Pola! održati će se 19. i 20.08. na otvorenom dijelu kompleksa kluba Uljanik u Puli.

U sklopu osmog Viva La Pola!, zasigurno najiščekivaniji nastup bit će onaj Valtera Kocijančića, osnivača i lidera kultnog hrvatskog punk benda Paraf, koji je ostvario veliki povratak na glazbenu scenu te odnedavno nastupa u pratnji riječkog benda Mandrili stvorivši sastav Walter et Les Mandrills. Krajem 2010. za “Aquarius Records” objavljen je album “Apstinencija” koji donosi niz sjajnih numera koje potvrđuju kako, Valterova lucidnost kao i snaga i moć Parafa i dalje imaju podosta toga za reći.

U vrijeme kada je punk/rock zvuk uzimao zamah, premda iza tzv. “željezne zavjese”, jedna od republika tadašnje države, donijela je zahvaljujući Valteru Kocijančiću, rađanje revolucionarnog poteza i osnutak sastava koji je punk zvuk na područje Hrvatske uveo već 1976. godine. Naravno, bio je to tročlani Paraf u kojemu su se uz Valtera za gitarom i vokalom, našli Zdravko Čabrijan za basom i Dušan Ladavac ”Pjer” za bubnjem, a ono što je uslijedilo uz stvari “Narodna pjesma”, “Moj život je novi val”, “Rijeka” upisano je u anale ključnih događanja na glazbenoj sceni prošlog stoljeća na ovim prostorima te tako Paraf sa sigurnošću nazivamo “očevima punk pokreta”.

1980. izlazi album “A dan je tako lijepo počeo” koji je predstavio sve ponajbolje karakteristike prvotnog punk zvuka, te tako iste godine Paraf nastupa kao predgrupa u to vrijeme popularnom engleskom post-punk sastavu The Ruts na njihovoj jugoslovenskoj turneji nakon čega Valter Kocijančić napušta Paraf koji nastavlja djelovati u izmjenjenoj postavi, čime biva zatvoreno prvo i prema mišljenju mnogih, najbitnije razdoblje prvog hrvatskog punk benda.

U sklopu nastupa na osmom Viva La Pola!, Valter Kocijančić i Mandrili će izvesti sve ponajbolje stvari iz prve faze Parafa, među kojima i “Narodnu pjesmu”, “Moj život je novi val”, te će isto tako predstaviti album “Apstinencija”.

Walter et Les Mandrills djeluje u sastavu: Valter Kocijančić – vokal/gitara, Kristijan Ćoza - pozadinski vokal, Tomislav Radinović - gitara, Robert Jovanović - bas gitara, Alen Tibljaš – bubanj


Objavljeno 27.07.2011.

Vremeplov

Previše ljudi je okupirano pop muzikom. Pozicija rock’n’rolla u našoj subkulturi postala je previše znacčajna, naročito u traganju za filozofskim sadržajem.
Mick Jagger (krajem 70-ih prošlog stoljeća)