Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

X Liburnia Jazz: Opatija, 02.- 04. 07. 2010.

X Liburnia Jazz: Opatija, 02.- 04. 07. 2010.Ove godine Liburnia Jazz Festival slavi 10. rođendan i najavljuje 16 koncerata na 6 pozornica u 3 dana, tako da prvi vikend u srpnju (2.-4. VII.) nitko tko se zatekne u Opatiji neće moći izbjeći jazz, koliko se god trudio.

Osim „velikih“ koncerata na Ljetnoj pozornici, cjelodnevni off program, tzv. Street Jazz, će okupirati i kopno i more. Uz koncerte na terasama kafića, posebnost ovog Festivala je i JAZZ BOAT – turistički brod koji uz live jazz band krstari rivijerom.

Posebno iznenađenje bit će samo otvorenje Festivala na Ljetnoj pozornici u petak, 2.07. kada će nastupiti originalni “marchin’ band” - FUNK OFF nakon neuobičajene street parade na opatijskim ulicama. Na već užarenu atmosferu, ulje će doliti VASIL HADŽIMANOV BAND kombinacijom balkanskih tradicionalnih ritmova i modernih zapadnih glazbenih stilova. Ovo je jedini sastav koji po drugi put nastupa na Festivalu što ga svrstava u „best of Liburnia Jazz“ kategoriju.

U subotu, 3. 07. čut ćemo Jazz Ex Tempore Orchestra –umjetnički eksperiment udruge Liburnia Jazz nastao na prošlogodišnjem 5. Jazz Ex Tempore projektu odakle se proširio u Europu. Poslastica za ženski dio publike bit će koncert sina slavnog oca Clinta – KYLE EASTWOOD. Kyle je izuzetno cijenjen kontrabasist i filmski skladatelj koji je preseljenjem u Francusku, osvojio i europsku jazz scenu, a ovom će prilikom predstaviti svoj najnoviji album Metropolitain.

Slavljeničko izdanje ovogodišnjeg Festivala jednostavno mora završiti glazbenim urnebesom. U nedjelju, 4. 07., večer će otvoriti višestruko nagrađivani mladi jazz glazbenici Alpe-Adria regije – The Players, da bi nas u veliku završnicu uveo proslavljeni TOWER OF POWER – Soul band s velikim „S“, po prvi puta u Hrvatskoj. Poznati po izuzetnom groove-u i iznimnom zvuku, Tower of Power su uistinu jedinstven band koji nikoga ne može ostaviti ravnodušnim.

Svi koncerti off programa su besplatni, a cijena jazz krstarenja je 60 kn.

Cijena trodnevne festivalske ulaznice je 250 kn, pojedinačne 80,00 – 150,00 kn, a mogu se kupiti na svim prodajnim mjestima Ticketpro-a i Festivalu Opatija.Objavljeno 22.06.2010.

Vremeplov

Ako ne vježbam jedan dan to osjećam ja. Ako ne vježbam dva dana to osjeća moj instrument. Ako ne vježbam tri dana to osjeća moja publika.
Mstislav Rostropovich