Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

X Liburnia Jazz: Opatija, 02.- 04. 07. 2010.

X Liburnia Jazz: Opatija, 02.- 04. 07. 2010.Ove godine Liburnia Jazz Festival slavi 10. rođendan i najavljuje 16 koncerata na 6 pozornica u 3 dana, tako da prvi vikend u srpnju (2.-4. VII.) nitko tko se zatekne u Opatiji neće moći izbjeći jazz, koliko se god trudio.

Osim „velikih“ koncerata na Ljetnoj pozornici, cjelodnevni off program, tzv. Street Jazz, će okupirati i kopno i more. Uz koncerte na terasama kafića, posebnost ovog Festivala je i JAZZ BOAT – turistički brod koji uz live jazz band krstari rivijerom.

Posebno iznenađenje bit će samo otvorenje Festivala na Ljetnoj pozornici u petak, 2.07. kada će nastupiti originalni “marchin’ band” - FUNK OFF nakon neuobičajene street parade na opatijskim ulicama. Na već užarenu atmosferu, ulje će doliti VASIL HADŽIMANOV BAND kombinacijom balkanskih tradicionalnih ritmova i modernih zapadnih glazbenih stilova. Ovo je jedini sastav koji po drugi put nastupa na Festivalu što ga svrstava u „best of Liburnia Jazz“ kategoriju.

U subotu, 3. 07. čut ćemo Jazz Ex Tempore Orchestra –umjetnički eksperiment udruge Liburnia Jazz nastao na prošlogodišnjem 5. Jazz Ex Tempore projektu odakle se proširio u Europu. Poslastica za ženski dio publike bit će koncert sina slavnog oca Clinta – KYLE EASTWOOD. Kyle je izuzetno cijenjen kontrabasist i filmski skladatelj koji je preseljenjem u Francusku, osvojio i europsku jazz scenu, a ovom će prilikom predstaviti svoj najnoviji album Metropolitain.

Slavljeničko izdanje ovogodišnjeg Festivala jednostavno mora završiti glazbenim urnebesom. U nedjelju, 4. 07., večer će otvoriti višestruko nagrađivani mladi jazz glazbenici Alpe-Adria regije – The Players, da bi nas u veliku završnicu uveo proslavljeni TOWER OF POWER – Soul band s velikim „S“, po prvi puta u Hrvatskoj. Poznati po izuzetnom groove-u i iznimnom zvuku, Tower of Power su uistinu jedinstven band koji nikoga ne može ostaviti ravnodušnim.

Svi koncerti off programa su besplatni, a cijena jazz krstarenja je 60 kn.

Cijena trodnevne festivalske ulaznice je 250 kn, pojedinačne 80,00 – 150,00 kn, a mogu se kupiti na svim prodajnim mjestima Ticketpro-a i Festivalu Opatija.Objavljeno 22.06.2010.

Vremeplov

Studijsko snimanje je ustvari samo dokumentiranje našeg rada, dok su nastupi uživo ono što mi jesmo.
Edi Maružin (Gustafi)