Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

XII. Liburnia Jazz Festival

XII. Liburnia Jazz FestivalOvaj četvrtak počinje 13. Liburnia Jazz Festivala i u Opatiji je sve spremno za jazz „od jutra do sutra“ ....

Očekuju Vas jedinstvena krstarenja jazz boatom, jazz doručak s pogledom na more, večernji chill out na terasama brojnih opatijskih hotela i, naravno, kruna svakog dana – svjetske zvijezde jazza na Ljetnoj pozornici.

Ukratko, kako bi za 13. rođendan spojili jedan „nesretan“ i jedan „sretan“ broj - 13 koncerata na 7 pozornica

Ove godine Festival ima svoju pretpremijeru u četvrtak,04.07. gdje na terasi hotela Kvarner, festivalska događanja najavljuje mađarska skupina Djabe.

U petak, 05.07., Festival na Ljetnoj pozornici otvara „car kubanskih ritmova“ Ignacio Berroa Quartet. Nakon što su ga Blue Note i bubnjarska „biblija“ Modern Drummer uvrstili na listu bubnjarskih legendi, a Montreal Drum Festival mu uručio nagradu za životno djelo, konačno ga imamo priliku vidjeti i u Opatiji.

Subota, 06.07. je dan za koncert koji će mnoge ostaviti otvorenih usta, raširenih očiju i naćuljenih ušiju. Prvi puta u Opatiji nastupa Maria João, portugalska pjevačica koju mnogi smatraju jednom od najboljih (i najneobičnijih) pjevačica uopće.

U nedjelju, 07.07. će na terasi Tamaris svoje nove glazbene uratke predstaviti slavni splitski jazz sastav Black Coffee u suradnji s Haićankom Martine Thomas.

U OFF programu nastupit će mnogi, publici već poznati sastavi (Lela & Joe Kaplowitz), ali će biti otkriveni i neki potpuno novi: all women jazz band Chocolate Disaster i sve poznatiji portugalsko-hrvatski jazz duo Amália Baraona & Dinko Stipaničev. Priliku da svoju glazbu podijele s publikom imat će i mEmenTo, Alba i Leo, Salty Tails i Bruno Mičetić Trio.

Pogledajte kompletan program Festivala

Objavljeno 03.07.2013.

Vremeplov

Kada samog sebe okriviš možeš nešto naučiti. Ako kriviš nekog drugoga, ništa ne učiš, zato što nije tvoja greška, njegova je.
Joe Strummer