Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Započela je nova era kluba Palach

Započela je nova era kluba PalachSlika opustošenog kluba koji su svi zainteresirani zatekli u jutarnjim satima petka 16. srpnja dovoljno govori sama po sebi - od jučer i službeno novog zakupca kluba Palach, točnije UO Booka i partnere s Alenom Manceom na čelu, očekuje uistinu velik posao da bi 700-tinjak kvadratnih metara prostora u centru Rijeke doveli u stanje za ostvarenje programskih zamisli koalicije udruga. No, ne treba biti pesimistički raspoložen jer ulaskom novog zakupca u Palach stvarena je nova, pozitivna atmosfera, bazirana na njihovim iskustvima stečenim u radu kluba Booka u Zvonimirovoj ulici.

Prezentaciji zatečenog stanja, ideja o skoroj budućnosti kluba i naznaka konkretnijih programa kojim su pobijedili na natječaju za zakup i time formalno ”dobili” klub za sljedećih pet godina, nazočili su skoro svi partneri koji su potpisali suradnju s Bookinim timom – Udruga RiRock, Udruga Bria, Nešto novo, Masa Kru, Udruga Trag i drugi, te riječki gradonačelnik Vojko Obersnel ispred Grada Rijeke.

Na prezentaciji je bilo govora o manje-više poznatim temama rješavanja izolacije, dogovora sa stanarima Kružne, uređivanja prostora, dogovaranja sponzora i načina korištenja Palacha. Oko problema zvučne izolacije stvari se pomiču prema konkretnijim ponudama izvođača radova, a najvjerojatnije će pola platiti Grad, a pola zakupnik prostora. Novost je također da će se u Palachu otvoriti Internet cafe, alternativna multimedijalna knjižara i stolno-nogometni klub. Goran Grgurev iz udruge RiRock rekao je da će pokušati dovesti u Klub neka jača svjetska glazbena imena jer im je cilj da Palach bude u koncertnom smislu najjači klub u regiji.

Neslužbene procjene kažu da bi Palach trebao početi s radom kao i inače - početkom jeseni, a pred koalicijom udruga je dovoljno vremena da konkretnije osmisle programska događanja.

Kako RiRock festival slavi 30, a klub Palach 40 godina postojanja, naša je želja da Palach počne s radom što je prije moguće - izjavio je Alen Mance i dodao kako radovi započinju već u ponedjeljak. Mance je još jednom pozvao sve zainteresirane da se uključe u projekt jer će klub biti otvoren za sve kvalitetne programe kreativnih pojedinaca i udruga iz područja kulture.

Nadolazeći mjeseci će pokazati kako će se zamisli o kojima je i danas bilo riječi u praksi ostvariti, a za sada jedno je ipak sigurno - nedvojbeno je počela nova era Palacha.

Objavljeno 16.05.2008.

Vremeplov

Imao sam sreću što sam puno bio uz svoju djecu. Pretpostavljam da sam mogao nastaviti raditi, ali dobio sam ih sa 47 godina. Imate samo jednu priliku za vidjeti razvoj svoje djece. Izabrao sam raditi od kuće kako bih ih mogao gledati.
Bob Seger