Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Započela je nova era kluba Palach

Započela je nova era kluba PalachSlika opustošenog kluba koji su svi zainteresirani zatekli u jutarnjim satima petka 16. srpnja dovoljno govori sama po sebi - od jučer i službeno novog zakupca kluba Palach, točnije UO Booka i partnere s Alenom Manceom na čelu, očekuje uistinu velik posao da bi 700-tinjak kvadratnih metara prostora u centru Rijeke doveli u stanje za ostvarenje programskih zamisli koalicije udruga. No, ne treba biti pesimistički raspoložen jer ulaskom novog zakupca u Palach stvarena je nova, pozitivna atmosfera, bazirana na njihovim iskustvima stečenim u radu kluba Booka u Zvonimirovoj ulici.

Prezentaciji zatečenog stanja, ideja o skoroj budućnosti kluba i naznaka konkretnijih programa kojim su pobijedili na natječaju za zakup i time formalno ”dobili” klub za sljedećih pet godina, nazočili su skoro svi partneri koji su potpisali suradnju s Bookinim timom – Udruga RiRock, Udruga Bria, Nešto novo, Masa Kru, Udruga Trag i drugi, te riječki gradonačelnik Vojko Obersnel ispred Grada Rijeke.

Na prezentaciji je bilo govora o manje-više poznatim temama rješavanja izolacije, dogovora sa stanarima Kružne, uređivanja prostora, dogovaranja sponzora i načina korištenja Palacha. Oko problema zvučne izolacije stvari se pomiču prema konkretnijim ponudama izvođača radova, a najvjerojatnije će pola platiti Grad, a pola zakupnik prostora. Novost je također da će se u Palachu otvoriti Internet cafe, alternativna multimedijalna knjižara i stolno-nogometni klub. Goran Grgurev iz udruge RiRock rekao je da će pokušati dovesti u Klub neka jača svjetska glazbena imena jer im je cilj da Palach bude u koncertnom smislu najjači klub u regiji.

Neslužbene procjene kažu da bi Palach trebao početi s radom kao i inače - početkom jeseni, a pred koalicijom udruga je dovoljno vremena da konkretnije osmisle programska događanja.

Kako RiRock festival slavi 30, a klub Palach 40 godina postojanja, naša je želja da Palach počne s radom što je prije moguće - izjavio je Alen Mance i dodao kako radovi započinju već u ponedjeljak. Mance je još jednom pozvao sve zainteresirane da se uključe u projekt jer će klub biti otvoren za sve kvalitetne programe kreativnih pojedinaca i udruga iz područja kulture.

Nadolazeći mjeseci će pokazati kako će se zamisli o kojima je i danas bilo riječi u praksi ostvariti, a za sada jedno je ipak sigurno - nedvojbeno je počela nova era Palacha.

Objavljeno 16.05.2008.

Vremeplov

Koncert je predstava. Svirka je svirka… A nije svaki bend sposoban napraviti predstavu.
Vladimir Janković Džet, intervju za RiRock.com