Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Završeno je drugo izdanje Impulse festivala

Završeno je drugo izdanje Impulse festivalaOsvrtom na glazbenika Tima Buckleyja u OKC-u Palach privedeno kraju drugo izdanje riječkog Impulse festivala - tjedna posvećenog urbanoj glazbenoj klupskoj kulturi, koji su zajednički organizirali i producirali Distune Promotion i SKC Sveučilišta u Rijeci.

Program festivala u tjedan dana posjetilo je više od 1,500 posjetitelja s naglaskom na mlađoj i studentskoj populaciji, kojoj se festival inicijalno obraća, pokušavši uz zabavni karakter biti korektivom određenim negativnim (sub)kulturnim trendovima.

Od otvorenja festivala retrospektivom koncertnih plakata Igora Hofbauera i Darka Kujundžića u Galeriji SKC, preko dvije plesne predstave Petre Hrašćanec i Saše Božića u Filodrammatici, tribine na temu glazbene promocije i organizacije, dva filmska naslova „FRANK“ & „PULP: a Film About Life, Death & Supermarkets”, prikazana u Art-kinu Croatia, velikog sajma ploča u Palachu te osvrta na glazbenika - glazbu se u proteklih tjedan dana željelo uvesti posvuda.

Vrhunac festivala za mnoge su bila su gostovanja japanske post-rock senzacije Mono i američkih velikana, gothic neo-folk benda Wovenhand koji su publici pružili primalno, intenzivno i katarzično putovanje u OKC-u Palach.

Svi su u Impulse tjednu mogli pronaći nešto za sebe - od besplatnih edukativnih sadržaja poput razgovora o promociji glazbenog programa u društvu veterana glazbene organizacije i promocije preko kolekcionarskih događaja poput sajma ploča ili retrospektive koncertnih plakata, do uživanja u novim filmovima odabranim u suradnji s Art-kinom Croatia i nagrađivanim gostujućim predstavama Love Will Tear Us Apart / Boys Don’t Cry.

Riječka je i regionalna publika velikim odazivom i pozitivnim feedbackom nakon događanja pokazala da je program festivala prepoznat i uvelike priželjkivan.

Zbog popunjenog koncerta tokyjskog benda Mono & supporting acta Helen Money (SAD) u srijedu te rasprodanog glavnog headlinera, benda Wovenhand i predgrupe Marriages u petak, Impulse je zaživio kao događaj s jasnom i nepretencioznom misijom, ali s kvalitetnim programom i ozbiljnom organizacijom.
Objavljeno 29.04.2015.

Vremeplov

U Rijeci ima sve više bendova i glazbenika koji se otvaraju prema nekim novim žanrovima, izlaze iz okvira bazičnog rocka, koji će naravno uvijek imati svoje posebno mjesto. Bogatsvo riječke scene leži upravo u činjenici da se svašta ”kuha”.
Vedran Križan (Manofon)