Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Zvjezdan Ružić u sklopu programa Ljeta na Gradini

Zvjezdan Ružić u sklopu programa Ljeta na Gradini05.08.2023. na Trsatskoj Gradini nastupit će hrvatski pijanist, skladatelj i aranžer Zvjezdan Ružić.

Zvjezdan Ružić je rođen 21. lipnja 1988. godine u Rijeci. Tijekom svoje karijere, Zvjezdan je 6 puta nagrađen od strane Hrvatske Glazbene Unije za najboljeg jazz pijanista u Hrvatskoj, dok su njegovi albumi čak 5 puta nagrađivani prestižnom nagradom Porin.

S 19 godina krenuo je studirati jazz klavir na Kärntner Landeskonservatorium u Klagenfurtu. Dok je studirao u Klagenfurtu, svaki se vikend vraćao doma kako bi svirao s poznatim glazbenicima s hrvatske jazz, pop-rock i klasične scene.

U 2014. godini je osnovao Zvjezdan Ružić Sextet i objavio svoj prvi album The Knightingale Cabaret, godinu kasnije.

U 2017. godini objavljuje svoj drugi album Elfin Farewell i po prvi put, zajedno sa Zvjezdan Ružić Sextetom putuje na turneju u Kinu.

2018. godine Ružić objavljuju svoj treći album Pandaland, na kojem je snimio tradicionalne kineske pjesme u svojim jedinstvenim aranžmanima.

Početkom 2019. godine Ružić radi potpuni zaokret u svojoj glazbenoj karijeri. Sa svim prikupljenim znanjem i iskustvom koje uključuju sviranje, aranžiranje i produciranje glazbe kreira Pianotron. Krajem iste godine objavljuje svoj prvi Pianotron album Delightful F.

U 2021. godini u suradnji s Jazz Orkestrom Hrvatske Radiotelevizije objavio je album Giant’s Freedom.

U proljeće 2022. godine objavio je svoj drugi Pianotron album Inspiration na kojem je ugostio divu Josipu Lisac, jednog od najvećih živućih hrvatskih pjesnika Luku Paljetka i svjetski poznati Harlem Gospel Choir iz New Yorka.

Ulaznice se mogu nabaviti u Vintage baru na Trsatskoj gradini, preko sustava mojekarte.hr, Dallas Music shopu - Splitska 2A, Foto Reviji - Užarska 28, New Sound - Trg Maršala Tita 2, Matulji, Kamp Njivice, hotel Jadran (Njivice), Hotel Beli kamik (Njivice) te na sam dan koncerta na ulazu u Gradinu.

Objavljeno 08.07.2023.

Vremeplov

Odlučili smo se ne udaljavati više od milje od svoje kuće, a sada smo prošli ne znam koliko tisuća milja.
Craig Finn (The Hold Steady)