Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Matija Dedić ima novi album - ’Friends’

Matija Dedić ima novi album - ’Friends’Prijateljstvo je ’krivo’ za novi album Matije Dedića - ’Friends’. Ova prava glazbena poslastica kao ideja dugo se krila u krugu Matije Dedića i njegovih sedam najbližih prijatalja, Kristijana Beluhana, Thane Pavelić, Elvisa Penave, Mladena Barakovića, Borne Šercara, Vicenta Archera i Kendrick Scotta.

Svi oni svojom su kvalitetom i načinom izvođenja obilježili ovaj dugoočekivani album, na kojem se nalazi osam pjesama - ’My one and only love’, ’There will never be another you’, ’For sentimental reason’, ’Our love is here to stay’, ’My funny valentine’, ’On a clear day’, ’You are too beautiful’, ’Siena’ i jedan bonus track ’Blue in green’. Bonus pjesma ’Blue in green’ snimljena je u Live in skyline studiju, u New Yorku, zajedničkim snagama i entuzijazmom, Matije, te svjetski poznatog jazz basista Vicente Archera i najboljeg svjetskog bubnjara Kendrick Scotta. Ostale pjesme snimane su u zagrebačkom Morris studiju.

Ovu zanimljivu ilustraciju na naslovnici koja predstavlja Matiju za klavirom, na mobitelu je nacrtala Matijina sestra, Sandra Slavica, a cijeli dizajn knjižice napravio je Ivan Kraljević.

Matija se na ovom albumu nije okušao samo kao glazbeni virtuoz već i kao aranžer svih pjesama i producent cijelog albuma.

’Friends’ je album u kojem ćete zasigurno uživati, a to vam garantira i popis glazbenika koji se okupio na ovom izdanju.

Objavljeno 07.12.2010.

Vremeplov

Naše ideje i atmosfera s albuma potječu iz dvije osnovne premise - jedno je široki spektar glazbe koju slušamo, a drugi je početno ograničeno glazbeno umijeće koje smo vremenom tesali i pretvarali u svoju prednost.
Mauricio Ferlin (The Chweger)