Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

The Edge, Jimmy Page i Jack White u dokumentarnom filmu ”It Might Get Loud”

The Edge, Jimmy Page i Jack White u dokumentarnom filmu ”It Might Get Loud”Dokumentarni film ”It Might Get Loud” doživio je svoju premijeru 5. rujna na filmskom festivalu u Torontu.

Film je kronika glazbenog života tri gitaristička virtuoza Edga, Planta i Whitea i njihova odnosa prema gitari. Vrhunac filma je kada se njih troje nađe u Los Angelesu gdje zajedno sviraju i razgovaraju o glazbi.

Negdje u sredini dokumentarnog filma ”It Might Get Loud”, Jimmy Page uzima Les Paula i počinje ”Whola Lotta Love” dok ga Edge i Jack White gledaju otvorenih ustiju. Direktor filma je izjavio:”Izgledali su kao trinaestogodišnjaci. Kao da govore – O Bože tako je to napravio.”

Thomas Tull producent filma izjavio je: ”Nijedan film koji sam gledao nije uspio uhvatiti i prikazati što je to transcedentno u gitari. Zašto je upravo ovaj instrument simbol rocka?” Autori filma nisu htjeli previše glazbenika u njemu. Fokusirali su se na Pagea, Whitea i Edgea, budući su htjeli gitariste iz različitih glazbenih razdoblja, različitog stila i pristupa.

Prije nego su počeli raditi na filmu, svu trojicu su intervjuirali u njihovim gradovima. The Edge je snimatelje doveo u srednju školu gdje su se dečki iz U2 prvi put sreli. Page je svoj razgovor o glazbenoj karijeri odradio u Londonu, dok je White pustio kamermanima da ga cijeli dan prate po Nashvilleu dok je pisao i snimao pjesmu.

Kada su se njih troje napokon susreli, sjeli su i zasvirali. ”Postoji scena u kojoj Edge uči Jacka i Jimmyija ”I Will Follow”. A Page zamišljeno kaže ”Jesi li siguran za C?”.” kaže
Guggenheim.

Zadnji dan snimanja trio je iznenadio filmsku ekipu odsviravši im akustičnu verziju ”The Weight” grupe The Band. Edge i White su se mijenjali u pjevanju. ”Na sreću imali smo upaljene kamere” dodaje Tull.

Objavljeno 21.09.2008.

Vremeplov

Rock muzika je izgubila svoj subverzivni potencijal. Ona je postala bezopasna za politiku. Što više ona je postala profitabilna za politiku.
Petar Jevremović, intervju za RiRock.com