Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Downfall - Demo

Downfall - DemoNisam siguran, ali mislim da su Downfall prvi pobjednici Ri-Rocka koji sviraju metal, što pokazuje (ako je moje mišljenje istinito) diskriminatorski odnos raznih žirija na prošlim Ri-Rock-ovima prema metalu, pa bi često nekvalitetniji rock ili pop bendovi uzimali pobjedu pred kvalitetnijim metal bendovima. Srećom, ove godine nije bilo tako.

Na demo snimci grupe ”Downfall” se nalaze tri stvari ”Point of no return” ”Sign of Betray” i instrumental kojega nisu imenovali. Rekli su mi da je demo rađen isključivo u promotivne svrhe, pa sam očekivao da će biti mnogo lošiji. Međutim nije. Najuvjerljivije od svega je pjevanje. Često bendovi koji sviraju death metal imaju grozne pjevače koji se trude zvučati zastrašujuće, a na kraju zvuče kao pijani Hogar. Kod Downfalla to nije slučaj. Njihovo pjevanje zbilja jest zastrašujuće i najviše mi sliči na pjevanje između pjevača grupa ”Obituary” i ”Death” (čak možda više ”Obituary” nego ”Death”).

Gitaristi su također odradili dobar posao. Imaju prave metal solaže - brze i melodične - lijepo slažu heavy harme i terce kada ne sviraju trash i death riffove. Sve u svemu zanimljiva kombinacija heavy, trasha i deatha. Ritam sekcija je čvrsta, ponekad malo otklizi, ali budući da su snimali demo u živo to je razumljivo i s vremenom će postati sigurniji. Sad kada su pobjedom na Ri Rocku dobili 40 sati besplatnog snimanja mogu si priuštiti pedantniji pristup snimanju i dobar rezultat neće izostati.

Marin Tomić

Objavljeno 28.02.2005.

Vremeplov

Kad kažem ”Ri-rock”, ne mislim samo na glazbeni izričaj riječke scene osamdesetih (Termiti, Paraf, Let 2-3, Laufer, Grad, Grč, Fit... ), nego i na sve ono što je tomu prethodilo, išlo uz to i slijedilo. Mislim na hrpu jednokratnih bandova koji su vježbali u garažama i šupama od Kraljevice do Mošćenićke Drage i opijali se jeftinim vinom na nekom od lokalnih ”jogova”, mislim također na večernja okupljanja na Kontu i život oko Palacha. Mislim na iskrene i naivne mladenačke snove o demo-snimkama, albumima, samostalnim koncertima, svjetskim turnejama.
Bekim Sejranović, književnik