Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Nastup polaznika projekta Rinkluzija

Nastup polaznika projekta RinkluzijaProjekt Rinkluzija sufinanciran je od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Primorsko-Goranske Županije, Grada Rijeke.

Uključuje korisnike romske nacionalne manjine i korisnika većinske populacije kojima je pružena besplatna neformalna glazbena edukacija u cilju poticanja kreativnosti, pozitivnog psihofizičkog razvoja te aktivnog uključivanja u društveni kulturni život zajednice u kojoj žive.

Pritom je glazbeno stvaralaštvo služilo kao ’’alat’’ za ’’razbijanje’’ barijera i predrasuda prema romskoj zajednici. Sekundarni cilj ovog projekta je stvaranje glazbene skupine koja bi fuzijom romske tradicionalne glazbe i modernih glazbenih pravaca poput Hip Hopa, Rocka i dr. omogućila glazbeno stvaralaštvo, te uživanje u ljepotama glazbe i muziciranja.

Projekt je startao u Srpnju 2020. godine, a same radionice dva mjeseca kasnije odnosno u Rujnu iste godine. Sprovedene su ukupno trideset dvije radionice na kojima je sudjelovalo dvadeset sedmero djece i mladih u dvije skupine, starija i mlađa skupina. Instrumenti koji su se učili su bubanj, bas gitara koji su bile individualne te udaraljke (tarabuka, djembe i cajon) kao grupna radionica.

Iako su Covid mjere dva puta presijecale i zaustavljale rad projekta, klinci su uspjeli dogurati do kraja prvog ciklusa te će svoje prve glazbene korake predstaviti građanima Rijeke na Korzu grada Rijeke 05.06.2021. Nastup će se održati kao ulična svirka na raskrižju Korza s trgom 128 brigade u 11h. U slučaju lošeg vremena događaj će se odviti sljedeće subote 12.06.2021.

Objavljeno 01.06.2021.

Vremeplov

Smatram da čovjek ne mora potrošiti puno novaca da bi izgledao onako kako želi ili kako se osjeća.
Magdalena Lupi, riječka dramaturginja