Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

10. Art & Music Festival 2006.

10. Art & Music Festival 2006.Natječaj za 10. Art & Music Festival 2006. otvoren je za solo izvođače i sastave iz cijelog svijeta bez obzira na stil glazbe koju izvode, a koji nemaju objavljeni nosač zvuka za službeno registriranu diskografsku kuću.

Svaki izvođač ili sastav na natječaj mora poslati najmanje 3 snimljene pjesme i to isključivo na CD-u, te popratni Press materijal koji mora sadržavati:
a) Kontakt (ime i prezime, ulica i kućni broj, grad, država, telefon, mobitel, e-mail)
b) Imena članova grupe
c) Kratku biografiju
d) Fotografiju grupe (izvođača)
e) Web adresu (ukoliko je posjeduju).

Prijave za 10. Art & Music Festival 2006. šalju se na adresu: Art & Music Festival P.P.201, 52100 Pula, Hrvatska.

Natječaj je otvoren od trenutka objavljivanja do 4. lipnja 2006. godine nakon čega će sedmeročlani žiri 10. Art & Music Festivala na osnovu preslušanih snimaka odabrati 8 polufinalista koji će nastupati u tvrđavi Kaštel (Povijesni muzej Istre) u Puli 10. kolovoza (4 grupe) odnosno 11. kolovoza (druge 4 grupe). Svih osam polufinalista biti će objevljeno na PRESS konferenciji 11. lipnja. Spomenuti žiri Festivala, nakon nastupa uživo svih osam izvođača, odabrat će dva finalista 10. Art & Music Festivala, dok će jednog finalistu izabrati publika, te će sva tri izvođača ponovo nastupiti u finalu 12. kolovoza kada će biti proglašen i pobjednik 10. Art & Music Festivala.

Pobjednik 10. Art & Music Festivala za nagradu dobiva mogućnost potpisivanja ugovora za prvi album u izdanju Menart/DOP Records, kao i mogućnost snimanja albuma sa eminentnim glazbenim producentom Edijem Cukerićem dok će kompletne promotivne aktivnosti nakon objavljivanja albuma preuzeti DOP Produkcija.

Sve ostale informacije o 10. Art & Music Festivalu 2006. mogu se saznati na službenim web stranicama www.artandmusicfest.org ili na brojevima telefona ++385 95 903 9755 ili ++385 98 480 884, te na mail adresi direkcija@artandmusicfest.org.

A&M okuplja hrvatske i inozemne rock glazbenike, glazbene kritičare, strip crtače, a od 95. godine i kazališne redatelje i glumce. Ovaj festival jedinstven je u Hrvatskoj, stoga što na jednom mjestu okuplja, objedinjuje i isprepliće tri medija: glazbu, strip i teatar, a i zbog činjenice da pruža mogućnost, potiče na stvaralaštvo, uči i nagrađuje mlade autore. U tu svrhu angažirani su domaći i inozemni rock glazbenici, glazbeni teoretičari, eminentni strip crtači i dramski pedagozi koji su, osim natjecateljskog dijela festivala osmislili i organizirali škole teatra i stripa, te niz okruglih stolova na teme rock glazbe, kazališta, stripa i ostalih srodnih tema.

Biografije članova žirija A&M festivala:

Dubravko Jagatić (predsjednik žirija)
Slobodni novinar, urednik i pisac na sceni je od početka 80-tih. Organizirao je preko 500 koncerata domaćih i stranih izvođača, radio je kao programski urednik klubova Đuro, Lapidarij, PAUK SKUC i Tvornica. Jedan od osnivača Hrvatske novinarske rock nagrade Crni mačak. Dugogodišnji je i radijski urednik i voditelj (Radio 101, Radio 1, Plavi radio), te rock kritičar. Radio je kao menadžer u diskografskim kućama Dallas Records i Dancing Bear i kao PR-a za Istra Etno Jazz Festival 2003/2004., te organizirao ili pokrenuo niz manifestacija posvećenih afirmiranju novih izvođača (YURM – Jugoslavenski Rock Moment ’87., ’88., ’89., Druga pjesma ’98., H.U.R.A. – Hrvatska Umjetnička Rock Akcija ’95.). Kao urednik rubrike Info Depo unutar emisije Hit Depo radio je od 1990. do 2001. godine, te kao suradnik brojnih emisija HTV-a posvećenih kulturi. Redovan je član Hrvatskog Novinarskog Društva. 2004. objavio je roman Dolce Vita u izdanju nakladničke kuće Fraktura, a 2005. potpisuje se kao autor i redatelj dokumentarnog TV filma ”Kad muzičari šokiraju” o šokantnim momentima iz povijesti hrvatske popularne glazbe. Pisao je za vodeće hrvatske novine i magazine, a trenutačno piše za magazine GLOSS i Metropolitan. Jedan je od pokretača Art & Music Festivala i višegodišnji član žirija.

Dragan Ambrozić
Od 1986. redovno objavljuje tekstove i kritike u srpskim novinama Student. Od 1987. do 1990. urednik je rubrike Theoria unutar spomenutog magazina u sklopu kojega pokreće i glazbene stranice na kojima je pod njegovim uredništvom prodefilirao i afirmirao se velik broj glazbenih kritičara. U istom periodu objavljuje tekstove u Rocku, Beorami, NON-u, Mladosti itd. Od 1988. do 1993. član je žirija mnogobrojnih rock manifestacija na području nekadašnje Jugoslavije posvećenih neafirmiranim novim izvođačima (Subotički festival, YURM, Rok liga POK-a…). Jedan je od osnivača i dugogodišnji urednik kao i izdavač jednog od najutjecajnijih glazbenih magazina na području bivše Jugoslavije – Ritam (1989. – 1995. www.popboks.com ). Od 1998. piše za utjecajni tjednik Vreme, te za web site B92. Od početka 90-tih intenzivno se bavi organizacijom koncerata s naglaskom na inozemne izvođače vodeći od 1999. do 2004. koncertnu agenciju B92. Od 2003. vodi tim organizatora Main stagea EXIT festivala u Novom sadu. Od 1998. radio je kao projekt menadžer u okviru ANEM-a i B92 (Free B92, Nije ljudski ćutati, Izađi na crtu, Muzička televizija Balkan). Od 2005. radi na funkciji glavnog urednika programa Doma omladine u Beogradu.

Anđelo Jurkas
Diplomirani pravnik sa završenom Učiteljskom akademijom za svoj je životni poziv odabrao pop kulturu i umjetnost. Tekstove i recenzije objavljuje od 1994. godine za Heroinu Novu, Feral Music, Canada Rocks, Dnevnik, Fokus, Večernji list… Urednik je glazbenog, filmskog i kulturnog magazina DOP Online & Offline (www.dopmagazin.com) koji izlazi od 2000. godine. Od 2002. do 2004. menadžer je i urednik programa multimedijalnog centra i kluba Kuglana 2 u Koprivnici u kojem je organizirao čitav niz domaćih i inozemnih koncerata. 2003. je snimio dokumentarni film ”Ivičak – moj pop rock stari” kao posvetu svom 94.-godišnjem rođaku Ivanu Markaču. Režirao je i animirani video spot ”Barcelona” grupe Ramirez zajedno s Asfaltmultimedia. Svirao je u grupama O.P.I., Nemesis i Karpis. Osim recenzija piše eseje, novele, prozu i poeziju, te scenarije. Od 2003. idejni je začetnik, osnivač i organizator Zlatne Koogle – nacionalne godišnje glazbene nagrade za Republiku Hrvatsku. (www.zlatnakoogla.com). Osnivač je tvrtke DOP Produkcija u sklopu koje radi A1 Booking Agency, promotivna i menadžment, te koncertna agencija nekima od najpoznatijih domaćih urbanih izvođača. Pokretač je i nezavisne diskografske kuće DOP Records kao poslovnog ogranka DOP Produkcije koja objavljuje albume domaćim i inozemnim urbanim izvođačima. Paralelno radi na odnosima s javnošću, marketingu i produkciji domaćih i inozemnih koncerata. Posljednjih godinu dana radi kao jedan od urednika i novinara na web portalu VIP.music. Do kraja bi se godine trebala u prodaja pojaviti njegova knjiga ”Glazbom u glavu” posvećena hrvatskoj glazbenoj sceni.

Igor Bašin - BIGor
Dugogodišnji slovenski rock publicist i kritičar na sceni je od 1984.
godine. Jedan je od pokretača dugovječnog slovenskog glazbenog magazina Rock Vibe, te glazbeni urednika na Radio Študentu od 1993. do 1995. na kojem surađuje i danas. Nakon aktive suradnje u klubovima CRMK kod Nove Gorice i B-51 u Ljubljani sa svojom neformalnom tvrtkom Garbage Production tijekom devedesetih je organizirao niz gostovanja inozemnih izvođača u Sloveniji. Pod istom je etiketom objavio singl grupe Rhythm Thieves, te dva albuma grupe Very Expensive Porno Movie, radeći paralelno produkciju zajedno sa Boštjanom Kačičnikom Kačom (Dicky B. Hardy, Pulz, Disco Kings, Rhythm Thieves idr.). 1997. godine postaje članom grupe Štirje pravi dedci koja 2006. objavljuje svoj prvi album. Diplomirao je na temu tradicionalne rock manifestacije Novi Rock koja se u Ljubljani održavala od 1981. do 2000. godine o čemu je napisao i knjigu koja će se na tržištu pojaviti do kraja 2006. godine. Od 2000. do 2004. godine radio je kao urednik popularne glazbene emisije Sobotna noč na TV Sloveniji. Zajedno sa Igorom Vidmarom i Janezom Goličem vodi glazbenu emisiju ”Na drugom valu” na 2. programu Radija Slovenije. Danas piše za novine Dnevnik, glazbeni magazin Muska i studentsko akademski časopis Katedra. Jedan je od autor dokumentarnog filma o prvom albumu Pankrta ”Glasba je časovna umetnost - Pankrti/Dolgcajt” koji će tijekom ove godine doživjeti svoju premijeru. U posljednje se vrijeme ponovo aktivirao kao DJ.

Branko Komljenović
Dugogodišnji radijski glazbenik urednik i radio voditelj svoju je karijeru stekao radeći na Radiju 101, Radiju 1, Radio Cibona i Plavom radiju. Paralelno radio kao novinar i rock kritičar objavljujući svoje tekstove u Poletu, Ritmu, Studiju, Večernjem listu… istovremeno se baveći i poslom DJ-a u klubovima Lapidarij, Kulušić i Gjuro. 1994. ulazi u diskografski posao kao djelatnik Croatie Records da bi 1997. bio jedan od pokretača i osnivača diskografske kuće Menart u Hrvatskoj. Kroz posao diskografa surađivao je i objavljivao albume najeminentnijih hrvatskih izvođača. Ovo mu je drugo pojavljivanje u žiriju Art & Music Festivala. Član je Upravnog odbora Hrvatske diskografske udruge i Instituta Hrvatske glazbene industrije istovremeno i na funkciji urednika izdanja - direktora programa diskografske kuće Manart u Hrvatskoj.

Ante Perković
Dugogodišnji novinar i rock kritičar u mirovini. Jedan od pokretača i organizatora festivala neafirmiranih izvođača Inkubator (2002.) u klubu Aquarius, te autor projekta Radio College (2004.) u sklopu Studentskog centra kroz koji su se također predstavljali neafirmirani izvođači. Pjeva i svira u grupi Djeca s kojom je objavio dva albuma. Objavio tri knjige: biografiju grupe Pips Chips & Videoclips ”Dugi vikend u zemlji čudesa” (1997.), zbirku online kolumni ”365” (2001.) i zbirku kratkih priča ”Slijepi putnik” (2001.). Tijekom godina sudjelovao je kao član žirija u mnogobrojnim festivalima sličnog profila, pisao recenzije i tekstove za razne novine i magazine. Trenutno radio kao urednik web portala Vip music (music.vip.hr ).

Edi Cukerić
Sa glazbom i uz glazbu živi od 1990. godine kada počinje raditi kao honorarni suradnik Radio Pule, te već nakon par godina ističe se kao vrhunski producent, ton majstor, aranžer i montažer. Posljednjih osam godina rada na Radio Puli, zajedno sa Branimirom Paićem snima istarsku narodnu glazbu. Producentski zanat brusio je u studiju Rockoko kao asistent Nikši Bratošu. Dobitnik je Porina 2000. godine za alternativni album godine (Hladno pivo) i Crnog mačka 2002. godine za produkciju albuma grupe Bambi Molesters. Paralelno radi kao free lance producent po studijima u Hrvatskoj, Sloveniji i Italiji. Do sada je radio sa grupama: Gustafi, Hladno Pivo, The Bambi Molesters, Franci Blašković i Gori Ussi Winetou, Dogma, Massimo Savić, Nola, Zhel, Mile i Putnici, Chweger i Anelidi.

Robert Paulić / A&M Info

Objavljeno 05.05.2006.

Vremeplov

Znam što sam učinio za glazbu ali ne zovite me legendom. Zovite me - Miles Davis.
Miles Davis