Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

1st Pula Blues Rock Weekend

1st Pula Blues Rock WeekendPulski Rock Caffe će od 16. do 18. studenog po treći puta biti epicentar blues događanja u Hrvatskoj. Nakon što je ugostio dva nacionalna Croatian Blues Challengea (2013. i 2015.), ovoga puta Rock Caffe pokreće vlastiti mini blues festival pod imenom “1st Pula Blues Rock Weekend”. (Foto: Martin Turk)

Tako će festival u četvrtak, 16. studenog otvoriti upravo pobjednik 5th Croatian Blues Challengea iz 2013. godine – sastav Zamba (Duga Resa) – kojeg predvodi virtuozni gitarist Boris Dugi-Novački – Zamba. Nakon pobjede u Puli, Zamba je predstavljao Hrvatsku na “International Blues Challengeu” u Memphisu 2014. godine te na European Blues Challengeu u Italiji 2016. godine. Nakon povratka iz Memphisa, Zamba je objavio hvaljeni album prvijenac “Home” (Spona, 2015.) s 13 autorskih pjesama.

Drugu festivalsku večer, u petak 17.11., će nastupiti inozemni gost – Mike Sponza – rado viđeni gost u Rock Caffeu i jedan od najaktivnijih i najboljih talijanskih bluesera. Njegova se glazba može opisati kao spoj bluesa, soula i rock’n’rolla.

U svojoj bogatoj karijeri bilježi suradnje s istaknutim svjetskim imenima kao što su Dana Gillespie, Louisiana Red, Bob Margolin, Georgie Fame, Lucky Peterson, objavio je ukupno osam albuma te nastupio na brojnim koncertima diljem svijeta. Dan nakon pulskog, Sponza će nastupiti i u labinskom Rock Caffeu.

Posljednji dan festival, subota, 18.11. je rezerviran za dvostrukog pobjednika 8th Croatian Blues Challengea - Tomislava Golubana i njegov prateći bend. Goluban je izvanserijski svirač usne harmonike, pjevač i kompozitor, četverostruki dobitnik Porina te brojnih drugih prestižnih nagrada. Do sada je objavio 8 studisjkih albuma, nastupao u osamnaest europskih zemalja i u SAD-u, a slijedeće će godine predstavjati Hrvatsku na European Blues Challengeu u Portugalu.

Već četvrtu godinu uspješno organizira Zagorje blues etno festival i s pravom je dobio nadimak - blues ambasador Zagorja.

Ulaz na sve tri festivalske večeri u Rock Caffeu je slobodan.

Objavljeno 12.11.2017.

Vremeplov

Danas svatko piše, novinari su priglupi, nemaju podloge, nisu educirani, mediji zatupljuju ljude. Let 3 je tu da lupanjem kurca po čelu krijepi i osvješćuje napaćeni narod. To nam uspijeva i zato se tome veselimo.
Damir Martinović Mrle (Let3)