Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

24 KKL - najava programa i otvorenja festivala

24 KKL - najava programa i otvorenja festivala24. Kastafsko kulturno leto započet će na Crekvini, koncertom etno sastava Cinkuši, u petak 26. lipnja, a bogat program proteže se sve do 28. kolovoza, kada će KKL završiti Čansonfestom.

Kastav će se ovog ljeta ponovno pretvoriti u jedinstvenu pozornicu, na kojoj događanja neće nedostajati. U šarolikom programu Kastafskog kulturnog leta svako će pronaći nešto za sebe.

Organizatori su pripremili čitav niz atraktivnih glazbenih imena, raznolik dramski, izložbeni, filmski, književni i dječji program, a tu su i Festival gitare te radionice na kojima će svi zainteresirani moći naučiti svirati gitaru, pisati i glumiti.

“Pokušali smo zadovoljiti svih, dati suvremeni i tradicijski štih programima, predstaviti svjetsko i domaće,” poručila je Irena Gauš, predsjednica udruge Kastafsko kulturno leto.

Svečano otvorenje 24. KKL-a u petak 26. lipnja, u 20 sati, na Trgu Matka Laginje, uz nastup Ženske klape Kastav. Program potom seli na Crekvinu, gdje goste čekaju Cinkuši.

“Sigurna sam da će oni svojim etno skladbama u jazz, rock i punk aranžmanima te svojom brojnošću i energijom, koju imaju na pozornici, zabaviti publiku,” naglasila je producentica festivala Jelena Milić.

30. lipnja na rasporedu su nastupi Nene Belana, GD Spinčići i muške Klape Kastav, a 3. srpnja beogradska komedija “A gde su kokoške?”. Dani književnosti su 8. i 9. srpnja. Između ostalih sudjeluju: Velid Đekić, Rade Šerbedžija u pratnji Zorana Majstorovića na gitari, predsjednik Hrvatskog društva pisaca Nikola Petković. 13. srpnja najmlađi će se zabaviti uz predstavu Bajka o ribaru i ribici.

U sklopu Festivala gitare (od 16. do 18. srpnja) nastupit će najbolji hrvatski django gitarist Damir Kukuruzović i gosti, sastav Fog Painters (Žiga Golog, Krunoslav Levačić i Zoran Majstorović) sa sjajnim slovenskim flautistom i saksofonistom Vaskom Atanasovskim te Damjan Grbac i Elvis Stanić koji će predstaviti hvaljeni projekt Gerbaz Giipuja.

21. srpnja na rasporedu je predstava Plemena u produkciji Teatra Exit i Planet Arta, a 24. dugo iščekivani koncert Let-a 3. Krajem mjeseca, 28. srpnja, na Kastvu gostuje Kazalište Moruzgva s predstavom Harem.

U kolovoz će Kastavce i njihove goste uvesti prošlogodišnja pobjednica MIK-a, Mirjana Bobuš. Od 5. do 7. kolovoza prikazat će se tri dugometražna filma: argentinska crna komedija “Divlje priče, bugarsko- grčka drama “Lekcija” i norveška komedija/drama “Van sebe”. 8. je rezerviran za Kastav Blues Festival. 11. na Crekvini nastupa Klapa Tramuntana, a 14. Vatra. 16. je na rasporedu predstava “Duhi”, a 21. na Kastav stiže Amira Medunjanin. 25. je predstava “Dječak koji je tražio zmaja”. KKL završava 28. kolovoza, 11. Čansonfestom.

Cijelo vrijeme u staroj će gradskoj jezgri biti postavljene umjetničke video instalacije Igora Crnkovića. Spomenuti svakako treba i likovnu radionicu ’’Boje Kastva’’ te 13. “Velu umjetničku delavnicu’’, kao i interaktivnu izložbu ’’(Po)kušajmo priču’’.

“Kastafsko kulturno leto nije samo obilježje našeg grada nego i nešto na što smo svi mi Kastavci ponosni. Kastav je kroz sve ove godine uspio svoj šarm i gostoprimstvo pokazati drugima i to na specifičan način, kroz kulturu, što nije lako,” zaključio je kastavski gradonačelnik Ivica Lukanović.

Za informacije i ulaznice festivalski će ured biti otvoren svaki dan, osim nedjelje, od 16 do 21 sat. Ulaznice se mogu kupiti i u riječkom Dallas Recordu, Foto Reviji, Antikvarijatu Ex libris, u New soundu na Matuljima te u Dallas Recordsu u Zagrebu. Dostupne su i preko internet portala www.mojekarte.hr.

Za kraj napomenimo da je gotovo polovica programa je besplatna, a za ostatak će se cijene ulaznica kretati od 20 do 70 kuna.

Objavljeno 21.06.2015.

Vremeplov

Po meni, jedna od osnovnih zadaća umjetnosti je, osim interpretacije svijeta koji nas okružuje, to da ostaviš nekakav trag u prostoru i vremenu - trag u beskraju.
Markovski, intervju za RiRock.com