Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

2CELLOS koncerti

2CELLOS koncertiNakon objave nastupa sastava Thievery Corporation, u nedjelju 22.06.2014., najavljujemo drugi i treći koncert u sklopu projekta Terraneo Summer Break 2014. u Šibeniku.

Tako će u utorak,09.07.2014., na ljetnoj pozornici tvrđave Sv. Mihovila nastupiti hrvatski virtuozi 2Cellos dok će seriju ovoljetnih Terraneo koncerata, u petak 15.08.2014., zatvoriti karizmatičan francuski sastav Nouvelle Vague.

Da podsjetimo, Terraneo Summer Break je prijelazni projekt Terraneo organizacije za ljeto 2014., dok se u suradnji s gradskom upravom aktivno radi na pripremi nove lokacije za punokrvni Terraneo festival koji bi se trebao u Šibeniku nastaviti u ljeto 2015. godine.

Iako je nastup sastava 2Cellos već najavljujem u sklopu programa tvrđave Sv. Mihovila, u dogovoru s vodstvom tvrđave odlučeno je da Terraneo pruži podršku realizaciji ovog koncerta u Šibeniku te uvrsti 2Cellos u program Terraneo Summer Break-a 2014.

Iz relativno kratke, ali nesumnjivo senzacionalne karijere hrvatskih violončelista, Luke Šulića i Stjepana Hausera, teško je izdvojiti najuspješnije obrade pjesama jer gotovo sve što izvedu na svojim glazbalima ostvari svjetsku slavu. Ipak, podsjetimo se njihovih, uvjetno rečeno, skromnih početaka.

Obrada pjesme ”Smooth Criminal” Michaela Jacksona osvanula je na Youtube-u u siječnju 2011. godine, te u prva dva tjedna ostvarila tri milijuna prikaza. Posljednja obrada ovog instrumentalnog dua izazvala je još veće oduševljenje publike. Službeni video, koji su objavili u veljači ove godine, u samo tri dana ostvario je više od 500.000 prikaza, a riječ je o obradi pjesme Thunderstruck legendarne grupe AC/DC. Do danas je ta brojka narasla na nevjerojatnih 18.516.682 prikaza.

A Terraneo Summer Break 2014. završiti će koncertom francuskog lounge & bossa nova sastava poznatog pod nazivom Nouvelle Vague. Svi oni koji nisu imali priliku poslušati ovu glazbenu atrakciju u Šibeniku na Terraneu 2011. godine, imat će priliku vidjeti ih uživo u petak, 15.08. 2014.

Inače, Novelle Vague predvođen je dvojicom producenata, Marcom Collinom i Olivierom Libauxom, a proslavio se obradama hitova novog vala te punk i rock klasika. Zaštitni znak benda su i energični live nastupi koje uvijek predvode dvije različite, ali uvijek karizmatične i vrhunske, ženske pjevačice.

Stoga na ovom koncertu, pod vedrim šibenskim nebom, slobodno očekujte vruću atmosferu i neke od senzacionalnih interpretacija pjesama kao što su: ’Love Will Tear Us Apart’ Joya Division-a, ’Master And Servant’ Depeche Mode-a, ’God Save The Queen’, ’Ever Fallen in Love’, ’Dancing With Myself’, ’This Is Not a Love Song’ itd.

Rob Garza, umjetnički ravnatelj Terranea izjavio je o njihovom ovogodišnjem nastupu: “Jako sam sretan što će nam se i Nouvelle Vague pridružiti u seriji koncerata Terraneo Summer Break 2014. Njihov sam fan već godinama, osobno me zanima njihova glazba tako da sam i remiksirao njihov hit - obradu pjesme Public Image LTD-a - This is Not a Love Song”.

Ulaznice za koncert sastava Thievery Corporation na tvrđavi sv.Mihovila, mogu se po pretprodajnoj cijeni od 200kn kupiti u klubu Azimut u Šibeniku, na blagajni tvrđave sv.Mihovila u Muzeju grada Šibenika te u svim poslovnicama u sustavu Eventima i online na www.eventim.hr. Na dan koncerta, cijena ulaznica iznositi će 220kn.

Prodaja ulaznica za sastave 2Cellos i Nouvelle Vague kreće od utorka 03.06.2014.
Vrlo važna napomena jest da će, radi ograničenog prostora tvrđave, za sva tri koncerta iz serije u prodaji biti samo 900 numeriranih ulaznica.

Objavljeno 02.06.2014.

Vremeplov

Volim se družiti s prijateljima. Volim glazbu. Volim gledati filmove. Volim jesti. Volim kuhati. Volim sport. Volim životinje. Volim djecu. Želim spasiti svijet. I kako da kombiniram to sve? Ne znam.
Joan Jett